Annonce
Sport

Politiet lukker for tilskuere inden for hegnet til DM i Aarhus

Simon Andreassen har tidligere vundet DM i cyklecross, og er meldt til start i søndagens eliteløb i Aarhus.  Arkivfoto: Axel Schütt/Scanpix.
For andet år i træk må der på grund af corona-restriktioner ikke komme tilskuere ind på Aarhus Cyklebane til DM i cyklecross. Det ærgrer naturligvis arrangørerne, der dog kan melde om fint fremmøde på rytterfronten.

CYKLECROSS: Når det regner i dagene op til et cyklecrossløb, smiler rytterne. I hvert fald de fleste af dem.

For så venter der mudder og pløre og baghjul, der skrider ud i svingene, fedtede briller, og det er sådan, cyklecross skal være. Alt andet end stabilt underlag.

I weekenden er for andet år i træk DM i den fremadstormende sport i Aarhus. Det foregår i og omkring Aarhus Cyklebane, startlisten er rekordstor, hvis man tager bredden med, men der er alligevel røget lidt knastørt grus i maskineriet.

Annonce

- Vi må ikke lukke tilskuere ind på cyklebanen på grund af corona-restriktionerne. Det har politiet netop oplyst os, da der er tale om et idrætsanlæg. Det er så ærgerligt, men heldigvis ligger en stor del af ruten ude på den anden side af hegnet, og der må folk jo så godt stå og kigge på. Det er en smule bizart, men vi følger naturligvis reglerne, lyder det fra den hovedansvarlige for DM-stævnet, Joachim Parbo. Det er CK Aarhus og kult-cross-eventen Grote Prijs, der står bag weekendens udskejelser.

For et år siden var der inden DM – som Aarhus havde overtaget fra Vejle – næsten udsolgt på billetter, da myndighederne strammede corona-skruen yderligere, så arrangørerne måtte lukke helt for tilskuere.

I år var det så revanchetid, men nej.

- Vi vil jo så gerne lave en kæmpe fest, for at vise, hvad det er cyklecross kan og har at tilbyde som publikumssport, men vi kan ikke ændre på tingenes tilstand, men er sikre på, at det alligevel bliver en fantastisk weekend for rytterne og de tilskuere, der forhåbentligt står ude på ruten og så ellers må presse næserne mod hegnet for at følge med i resten, kommer det fra Parbo.

Hertil og ikke længere

Der køres på en rute på 2700 meter med varierende underlag bestående af grus, græs, sand, beton, asfalt.

Og der er altså kun adgang for tilskuere på det offentlige areal udenfor hegnet til Aarhus. Det gælder godt 1500 meter af rute. Indenfor hegnet, hvor målområdet og tribunen ligger - er der ikke offentlig adgang.

Lørdag står programmet på ungdomsklasserne plus den åbne motionsklasse. Søndag er det så tid for eliten: Juniorer, damer og herrerne. Hos sidstnævnte er U23 og eliteklassen slået sammen.

Cross-disciplinen har i mange år været en overset lillebror til landevejsdelen, banen og mountainbike, og er det for så vidt stadigvæk herhjemme, selvom flere og flere især unge ryttere har fået øjnene op for hårdheden og fælleskabet ved at køre i mudder og sand på knoppede dæk.

Men med superstjerner som Wout van Aert og Mathieu van der Poel, begge flerdobbelte verdensmestre i cykelcross, der i de seneste år har banket de etablerede navne ude på landevejene, er cross blevet det nye sort indenfor cykling.

Senastian Fini er forsvarende mester hos eliteherrerne. Han vandt sidste år foran østjyske Jonas Lindberg, der dog ikke stiller til start i år. I år Fini nok alligevel kam til sit hår, da den tidligere juniorverdensmester og MTB-stjerne Simon Andreassen har meldt sin ankomst.

Hos kvinderne er Caroline Bohé, der har vundet de seneste tre år i træk, klar favorit.

Søndagens eliteløb bliver sendt live på TV-stationen Sport Live.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Sport

Et udsøgt drama: Bundu vender hjem til AGF efter nederlag ved de afrikanske mesterskaber

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce