Annonce
Alarm 112

Politiet nappede kørekortet på stedet: Vanvidsbilist i Porsche blæste gennem Åbyhøj med 115 km/t

En patrulje fra Østjyllands Politi brugte fredag aften på at tjekke bilisternes hastighed - blandt andet ved Birkeparken på Silkeborgvej hvor en bilist i en Porsche blev målt til mindst 115 km/t. Arkivfoto: Søren Willumsen
Bilisten i den hurtige Porsche havde kort forinden fået kørekortet tilbage efter en tidligere frakendelse. Derfor blev straffen fordoblet.

AARHUS: Fredag aften foretog et par færdselsbetjente fra Østjyllands Politi igen trafikkontrol på Ringvejen og de omkringliggende veje i den vestlige del af Aarhus.

Og endnu engang viste kontrollen, at der blandt de århusianske bilister er for mange, der ikke helt har forstået, at hastighedsgrænserne er til for at blive overholdt.

Fredagens travleste bilist blæste i en Porsche ad Silkeborgvej ved Birkeparken med den vanvittige hastighed af 115 km/t - på strækningen er højeste tilladte hastighed ellers 50 km/t.

Annonce

Han blev indhentet og dirigeret ind til siden af patruljen, der tog kørekortet fra ham på stedet.

En fartoverskridelse på over 100 procent figurerer i politiets systemer som vanvidskørsel, og det vil normalt udløse en ubetinget frakendelse af kørekortet i seks måneder. Men da den 35-årige næsten lige havde fået kørekortet tilbage efter en tidligere frakendelse, blev det doblet op til et års frakendelse. Desuden kan han se frem til en bøde på 6000 kroner.

Kort forinden var en bilist målt til 98 km/t – han blev standset og sigtet og fik en betinget frakendelse af kørekortet.

Endnu tidligere på aftenen uddelte betjentene endvidere to klip i kørekortet til bilister, der kørte for stærkt på Silkeborgvej.

Fredagens fartkontrol ved blandt andet Birkeparken i Åbyhøj gav flere sigtelser. Arkivfoto: Søren Willumsen

I sidste uge var Østjyllands Politi ved flere lejligheder også ude med fartmåleren. Blandt andet blev en 30-årig mand torsdag frakendt kørekortet betinget, da han ville skynde sig hjem med sin take away-aftensmad, og derfor kørte med 153 km/t ad Viborgvej mellem Tilst og Sabro mod tilladt 80 km/t.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce