Annonce
Horsens

Politiet og kommunen advarede om at besøge Den Genfundne Bro: - Hvis der havde været for mange her, var vi gået igen

Kort før middag var Den Genfundne Bro ikke overbefolket, og ifølge politiet var der i løbet af skærtorsdag ikke noget at bemærke derfra. Foto: Mette Mørk
Politidirektøren havde advaret, og skilte på stedet opfordrede ligeledes folk til at blive væk fra Den Genfundne Bro. Skærtorsdag var der stadig mennesker ved det populære udflugtsmål, men ikke så mange, at det gav problemer.

Vestbirk: Den Genfundne Bro blev helt specifikt nævnt af politidirektør Jørgen Abrahamsen, Sydøstjyllands Politi, da han tidligere på ugen opfordrede borgerne i politikredsen til ikke at besøge områdets populære steder, men i stedet søge andre steder hen for at nyde påskesolen.

Har borgerne så lyttet efter?

Folkebladet besøgte torsdag formiddag det attraktive udflugtsmål, og selv om man blev mødt af en næsten fuld parkeringsplads, var der ikke proppet ved selve broen, hvor folk sad i små grupper ved bordene og bænkene, og hvor der var god plads til at suge naturen til sig uden at suge coronavirus med.

Annonce

Politidirektørens opfordring

Hold afstand og find nye steder at besøge i påsken.

Det var den grundlæggende opfordring fra politidirektør Jørgen Abrahamsen, Sydøstjyllands Politi, da han tirsdag holdt pressemøde ved politigården på Holmboes Alle i Horsens.

- Der er større risiko, hvis alle søger de samme steder hen. Det gælder parker, skaterbaner og udflugtsmål. Vi kan se, at Himmelbjerget i Ry, Den genfundne Bro i Vestbirk, Skyttehuset i Vejle og strandene er særligt populære, ligesom også genbrugspladserne er uhyre søgte. Derfor er vi massivt til stede som politi. Vi har ekstra patruljeringer hen over påsken, og vi er klar med både dialog og bødeblokken.

- Vi ser, at det skrider. Hver især gør folk det i en god mening for at få frisk luft. Men pas på med at køre til de sædvanlige steder. Vær opmærksom på det og kør andre steder hen, pointerede han.

Har respekt for coronavirus

En gruppe på seks havde forsamlet sig om to af bord-bænkesættene. Normalt ville ét være rigeligt, men for ikke at sidde for tæt, havde de fordelt sig. Afstanden var dog ikke længere, end at snakken lystigt kunne gå over en kop kaffe og en øl.

- Vi blev faktisk overrasket over, hvor mange der var på p-pladsen. Men, hvis der havde været for mange her, var vi gået igen, sagde Aase Mathiasen, mens Jan Nielsen fulgte op:

- Jeg vil ikke sige, at der er faretruende mange. Havde vi vidst, at politiet opfordrede folk til at finde andre steder, var vi ikke kommet. Men jeg synes, at folk er gode til at holde afstand og tage hensyn til hinanden. Problemet er faktisk nogle gange de ældre, der glemmer det, sagde han.

Vennegruppen havde i første omgang planlagt at spise frokosten ved Den Genfundne Bro, men den valgte de i stedet at tage derhjemme. Som så mange andre tager de forholdsregler og holder sig fra for megen social omgang - uden dog at frygte coronavirussen.

- Vi har respekt for det. Vi hilser ikke på hinanden, vi sidder ikke for tæt, og vi er endda kørt herud i tre biler, sagde Poul Mathiasen.

Frisk luft på afstand

Vejen til og fra Den Genfundne Bro er til tider smal, men heller ikke smallere, end at man kan gå forbi hinanden med afstand - og det gjorde folk. På selve broen stod folk spredt og nød udsigten.

Her havde familien Staal fra Skanderborg også gjort holdt. De havde overvejet en tur til Aarhus og Den Uendelige Bro, men det blev til den genfundne i stedet.

- Vi havde godt tænkt over, der kunne være mange mennesker. Især i Aarhus ved Dyrehaven og Marselisborg. Men det her er et relativt stort sted, hvor man kan få frisk luft på afstand af hinanden, sagde Dorte Staal, der sammen med manden Tommy og børnene Benjamin og Alexander har været hjemme i coronaperioden, da arbejdet har kunnet foregå derfra.

- Vi har kun været ude, når vi skulle handle, og ellers har det mest været i haven, men man kan godt mærke, at jo længere vi kommer ind i den her periode, jo mere afslappet tager vi det alle, fortalte Tommy Staal, der dog tilføjede, at de havde god mulighed for at holde afstand på dagens udflugt.

Aase Mathiasen og Karen Marie Petersen var rykket over på den ene bænk, så de ikke sad for tæt. Sammen med Birthe Mathiasen, Poul Mathiasen, Hanne Nielsen og Jan Nielsen havde de valgt Den Genfundne Bro som dagens udflugtsmål, men sådan havde det ikke været, hvis de havde hørt opfordringen fra politiet. Foto: Mette Mørk

Ingen forsamlings-overtrædelser

Mens Folkebladet forlod Den Genfundne Bro, kom flere mennesker til, og parkeringspladsen var mere fyldt, da klokken havde rundet middagstid.

Umiddelbart ikke noget, der gav anledning til for mange mennesker samlet på ét sted. Senere på eftermiddagen kunne Sydøstjyllands Politi rapportere, at der generelt ikke havde været problemer med det i politikredsen.

- Vi har ikke fået nogen anmeldelser, og mig bekendt har der ikke været noget, der har givet anledning til problemer, fortalte vagtchef Torben Wind.

Tommy og Dorte Staal med børnene Alexander og Benjamin. Hjemmearbejde og hjælp fra børnenes bedsteforældre har betydet, at det ikke er blevet til mange timer uden for hjemmet. Skærtorsdag fandt de vej til Vestbirk. Foto: Mette Mørk

Ro siden skilte kom op

Ved Den Genfundne Bro kan det have været politiets opfordring, der har givet pote i forhold til at begrænse antallet af mennesker, men det kan også være skiltningen i området, der har fået folk til at stoppe op ved parkeringspladsen, vende om og finde nye naturoplevelser.

"Kære naturgæst, Den Genfundne Bro er rigtig velbesøgt, og vi anbefaler, at du vender om og finder et mindre velbesøgt sted at nyde den friske luft," lyder et af budskaberne på de mange A4-plakater, der hænger i området.

Ifølge borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) blev skiltene sat op i samarbejde med Naturstyrelsen efter en velbesøgt weekend.

- Vi har mange velmenende og opmærksomme borgere og et opmærksomt politi, men siden skiltene kom op, har vi ikke hørt noget derudefra, siger borgmesteren, der ligesom politiet heller ikke har kendskab til andre steder med problemer.

- Men det er klart, at hvis vi ser, at folk begynder at samles for mange på et sted, vil vi kigge på det. Lige nu er der dog ingen grund til at tro, at det bliver nødvendigt, siger Peter Sørensen og tilføjer, at seneste melding fra SSP om kommunens unge også er, at der generelt er ro på.

Vejret kaldte på udendørs oplevelser, og sædvanligvis er Den Gendfundne Bro et populært udflugtsmål. Foto: Mette Mørk
Hygiejne og afstand er de vigtigste anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, når man skal bevæge sig rundt. Foto: Mette Mørk
Anbefalingen er, at man ikke skal besøge Den Genfundne Bro i disse dage, men i stedet søge mod mindre populære udflugtsmål. Foto: Mette Mørk
Fra p-pladsen kom folk i grupper, men antallet af biler stemte ikke overens med antallet af mennesker ved selve broen, så mange har nok bevæget sig væk for at få mere plads. Foto: Mette Mørk
Trafikken over broen var ikke voldsom, og en gang i mellem gjorde forbipasserende cyklister deres til at skille folk. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce