Annonce
Aarhus

Politiet ophæver visitationszone i Aarhus

Det er slut med visitationszonen i Aarhus. Politiet ophæver den, da der længe har været ro i området. Billedet her er fra en tidligere aktion. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efter længere tids ro, har politiet besluttet sig for at nedlægge visitationszonen i Aarhus og samtidig åbne klublokalerne på Kappelvænget 8.

AARHUS: Østjyllands Politi har fredag besluttet sig for at nedlægge visitationszonen i Aarhus.

Det sker, fordi der i en længere periode har været ro i området, hvor to grupperinger er i konflikt med hinanden.

- Vi træffer få bandemedlemmer i området, og når vi visiterer, finder vi meget sjældent våben. Samtidigt har der den seneste tid været relativt roligt derude, så vi vurderer, at der ikke længere er grundlag for at benytte visitationszonen i vores indsats mod banderne, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i en pressemeddelelse.

Samtidig åbner man også klublokalerne på Kappelvænget 8 igen. Lokalerne var lukket af politiet af hensyn til borgernes sikkerhed, da man tidligere havde registreret bandeaktivitet omkring klublokalerne.

Annonce

50 visitationer foretaget

Indsatsen fra politiet fortsætter dog i området, da man fra politiets side vurderer, at der stadig er en igangværende bandekonflikt.

- Vi vil blive med at have øget patruljering i området, og vores efterforskning af bandemedlemmerne stopper selvfølgelig heller ikke, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Derudover vil politiet også have stor fokus på forebyggelsesarbejde.

- Vi er meget opmærksomme på nogle af de unge i området, som måske kunne føle sig fristet af bandemiljøet. Her har vi et rigtig godt samarbejde med kommune og foreninger, siger politiinspektøren.

Siden visitationszonen blev genindført den 21. juni, har Østjyllands Politi foretaget 50 visitationer og fundet ni våben – en pistol, et oversavet jagtgevær, fire knive/stikvåben, to slagvåben og en peberspray.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce