Annonce
112

Politiet ophæver visitationszone: - Vi har presset banderne

Visitationszonen har virket og bliver derfor ophævet nu, siger Klaus Arboe Rasmussen. Arkivfoto: Axel Schütt
Færre våben og færre bandemedlemmer på gaden får nu Østjyllands Politi til at afskaffe den visitationszone, som de sidste par måneder har dækket store dele af det vestlige Aarhus.

AARHUS: Siden 18. februar har en stor del af Aarhus været omfattet af en visitationszone, der har været en del af politiets modsvar til en bandekonflikt, der har været i gang i området. Men fra 1. maj er den zone en saga blot.

Det betyder ikke, at politiet stopper indsatsen mod banderne, men blot at den har virket, siger Klaus Arboe Rasmussen, der er chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

- Visitationszonen har været et meget nyttigt værktøj i vores indsats mod banderne. Nu ser det ud til, at de er blevet presset af vores indsats, og vi finder færre og færre våben. Konflikten er der stadigvæk, og vi fortsætter selvfølgelig vores målrettede indsats mod bandemedlemmerne. Hvis der bliver behov for det, vil vi ikke tøve med hurtigt at genindføre visitationszonen, siger han.

Gennem de sidste par måneder har politiet fundet flere våben i visitationszonen, men de fund bliver der altså færre af, og samtidig møder politiet i mindre omfang bandemedlemmerne på gaden. Derfor nedtrapper politiet sin tilstedeværelse i området, ligesom den mobile politistation ikke kommer dertil hver dag, som det har været tilfældet hidtil.

- Vi har været rigtig glade for den kontakt, vi har haft med borgerne på stedet, og vi har talt med rigtig mange beboere. Men vi oplever ikke længere samme behov for en fast tilstedeværelse af den mobile politistation. Vi vil dog stadig have løbende kontakt med boligforeningerne og blive ved med at patruljere hyppigt i området, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Annonce

Ros til politiet

Østjyllands Politis indsats er også blevet bemærket på rådhuset, hvor borgmester Jacob Bundsgaard roser politiet.

- Østjyllands Politi greb fra starten resolut ind med en konsekvent indsats, som nu har haft sin virkning. Der er grund til at takke vores politi for et veludført arbejde. Det har klart og tydeligt vist, at vi i Aarhus ikke accepterer den slags uro og vold. Vi skal sikre tryghed til borgerne i Aarhus, og jeg er helt enig med politiet i, at vi ikke skal tøve med at genindføre visitationszonen, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

Selv om visitationszonen stopper, vil politiet stadig have mulighed for at visitere personer, hvis der er et mistankegrundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce