Annonce
Aarhus

Politiet overvåger skarpt nytårsfesten i Aarhus: Nu er der monteret kameraer på Store Torv og Rådhuspladsen

Torsdag eftermiddag satte Østjyllands Politi overvågningskameraer op på Store Torv og Rådhuspladsen i Aarhus Midtby. Kameraerne indgår i den særlige corona-indsats, som ordensmagten udfører ved dette nytårsskifte. Foto: Claus Bonnerup

AARHUS: En samling særlige overvågningskameraer er klar til nytårsaften i Aarhus.

Torsdag eftermiddag monterede Østjyllands Politi kameraerne, der skal hjælpe med at overvåge Store Torv og Rådhuspladsen.

Overvågningskameraerne indgår i den styrkede indsats, som ordensmagten nytårsaften gennemfører for at forebygge store forsamlinger med mulighed for spredning af coronasmitte.

Ved hjælp af kameraerne vil politiet løbende vurdere antallet af personer de to steder, som traditionelt er trækplastre for midtbyens indbyggere på årets sidste aften.

Annonce

Et synligt politi

I det hele taget vil Østjyllands Politi være meget synligt med patruljer i hele politikredsen.

Store Torv i Aarhus er traditionelt et af samlingsstederne, når nytåret skal fejres. Men sådan skal det ikke være i år, og politiet gjorde torsdag eftermiddag klar til at overvåge aftenens begivenheder på torvet. Foto: Claus Bonnerup

-Vi vil have ekstra fokus på de steder, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at der samles mange mennesker. Vi kommer til at holde særligt øje med, at forsamlingsforbuddet ikke bliver brudt, og at der ikke bliver affyret fyrværkeri på uforsvarlig vis. Kameraerne skal ses som et ekstra redskab i den indsats, sagde chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, da Østjyllands Politi fortalte om opsættelsen af overvågningskameraerne.

Der skiltes med information om overvågningskameraerne de steder, de er sat op.

Kameraerne vil også blive brugt i efterforskningen, hvis nogen affyrer fyrværkeri mod andre - eller der sker andre lovovertrædelser.

Der skiltes synligt med politiets brug af overvågningskameraer på Store Torv og Rådhuspladsen i Aarhus. Foto: Claus Bonnerup
Denne nytårsaften er festen aflyst på Store Torv i Aarhus. Foto: Claus Bonnerup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce