Annonce
Østjylland

Politiet var på jagt efter sejlende ulovligheder på fjorden

Fredag i det gode vejr allierede Østjyllands Politi sig med Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection (MFP) enhed fra Randers for at kontrollere sejlende på Randers Fjord. Foto: Marinehjemmeværnet
Annonce

Randers: Det gode vejr, der endelig ramte vores breddegrader fredag, brugte Østjylkands Politi blandt andet på at kontrollere, at de sejlende på Randers Fjord overholdt lovgivningen.

Politiet kiggede efter sikkerhed, hastighed, certifikat og forsikring.

- Vi er endnu ikke færdige med at behandle sagerne, så det helt eksakte tal har vi ikke endnu, men der var både påtaler, vejledninger, opfølgninger og bøder, og der var også rigtig mange ude på fjorden, lyder det fra vagtchef, politikommissær Peter Hunniche, Østjyllands Politi.

Det, der var galt, var blandt andet for høj hastighed, planende både for tæt på kystlinjen, ikke medbragt certifikat, manglende redningsveste med mere, oplyser vagtchefen.

Annonce

Orange gummibåd

I den indre del af Randers Fjord er det af hensyn til sikkerheden på vandet ikke tilladt at sejle over seks knob, hvilket svarer til 11 kilometer i timen.


Vi er endnu ikke færdige med at behandle sagerne, så det helt eksakte tal har vi ikke endnu, men der var både påtaler, vejledninger, opfølgninger og bøder.

Peter Hunniche, vagtchef, Østjyllands Politi


Det er ikke påbudt at have redningsvest på, når man sejler i Danmark, men der skal medbringes redningsveste i passende størrelse til alle personer ombord.

Til kontrollen havde politiet allieret sig med Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection (MFP) enhed fra Randers, der ydede sejladsstøtte til politiet.

Enheden holder til på den gamle kaserne i Nordbyen og råder over to hurtigtgående gummibåde, som står på trailere og hurtigt kan sættes i vandet.

MFP's besætning er alle frivillige, der er uddannet til at sejle speedbådene og varetage mange opgaver i forhold til såvel den civile som militære sikkerhed på vandet og i havneområder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Væsentlig mere afdæmpet festuge i år: Koncerter og trækplastre er fjernet på grund af corona

Aarhus

Erhvervslivets stemme vil tilbage i byrådet: Steen Stavnsbo skal genrejse de Konservative i Aarhus

Annonce