Annonce
Østjylland

Politiet passer på Paludan

Da provokatøren Rasmus Paludan besøgte Kolding var der også mandsopdækning fra politiet på. Det bliver der igen i Grenaa og Randers, lørdag 13. og søndag 14. oktober. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Når Rasmus Paludan dukker op i Jennumparken, møder Østjyllands Politi også op for at sørge for ro og orden. Hvor mange betjente, der kaldes ekstra ind i weekenden for at beskytte den kontroversielle politiker, vil politiet dog ikke ud med.

Annonce

Randers: Ser man videoer af de demonstrationer, som partiet Stram Kurs, har holdt flere steder i landet, ser man ofte partiets leder, Rasmus Paludan, iført skudsikker vest. Der er også altid politi til at sørge for, at demonstrationen ikke udvikler sig voldeligt.

Således har Københavns Politi 45 gange mandsopdækket den anderledes politiker.

Østjyllands Politi har godkendt demonstrationer lørdag 13. oktober i Grenaa og søndag 14. oktober i Randers, og politiet vil også være til stede begge dage for at sørge for den offentlige ro og orden.

- Vores opgave bliver at sørge for sikkerhed og tryghed ved demonstrationen, og vi vil møde op med det nødvendige antal betjente, men jeg vil ikke fortælle, hvor mange, oplyser kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen, Østjyllands Politi.

Han tilføjer, at demonstrationerne ikke går ud over det almindelige beredskab hos politiet i weekenden, men at der er tale om betjente, som bliver kaldt på arbejde til jobbet.

Annonce

En snuppede hans banner

Østjyllands Politi har også tidligere stiftet bekendtskab med en af Paludans demonstrationer, holdt i Aarhus, oplyser kommunikationsmedarbejderen.

- Det foregik nogenlunde stille og roligt, dog var der en enkelt, der blev sigtet for hærværk ved at snuppe et banner fra Paludan og løbe væk med det, siger Jakob Christiansen, der opfordrer folk til at forholde sig i ro, når demonstrationen holdes i Grenaa og Randers:

- Uanset om der bliver provokeret eller ej, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Alarm 112

Mand sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste: DSB-medarbejder overfaldet, da han bad mand tage mundbind på

Annonce