Annonce
Aarhus

Politiet sætter 112-app ud af funktion til nytår

112-appen bliver lukket til nytår af Rigspolitiet. Appen er blevet overhalet af ny teknologi. Arkivfoto
Ny og bedre teknologi har gjort 112-appen overflødig og derfor lukkes den 31. december.
Annonce

AARHUS: I syv år har man kunnet downloade 112-appen til sin mobiltelefon. Appen sender automatisk en smartphones gps-koordinator, når der ringes 112 til alarmcentralen.

Teknologien i appen er dog blevet overhalet af den mere præcise AML-teknologi (Advanced Mobile Location) og derfor lukkes den 31. december.

Det er ikke længere muligt at downloade appen fra dags dato og i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet opfordres borgere til at slette appen fra deres mobiltelefon, når nedlukningen sker 31. december.

- AML er et nyere og mere præcist værktøj end 112-appen og modsat 112-appen, aktiveres AML automatisk ved opkald til 112. AML har vist sig at være meget driftssikker, og det betyder hurtigere hjælp og færre fejlture for redningstjenesterne, siger Lena Dyhr Toft Christensen, afdelingschef i Rigspolitiet.


AML har vist sig at være meget driftssikker og mere præcis end 112-app’en, og det betyder hurtigere hjælp og færre fejlture for redningstjenesterne

Lena Dyhr Toft Christensen


AML er installeret i både Android- (Google) og iOS-telefoner (Apple), og det vurderes, at disse to systemer bruges i 98% af mobiltelefonerne på det danske marked.

- Vores alarmoperatører oplever hver dag værdien af den nye AML-teknologi. En præcis stedfæstelse af akutte hændelser, er helt central for at kunne få hjælpen hurtig frem. Den app-baserede løsning var en god start, men nu har vi fået et endnu bedre støtteværktøj, forklarer Tim Ole Simonsen, operationschef og indsatsleder i Hovedstadens Beredskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce