Annonce
Aarhus

Politiet søger vidner: Antisemitisk hærværk ramte også Aarhus

Flere end 80 gravsten var malet med grøn graffiti på Østre Kirkegård i Randers. I Aarhus blev der to steder sat klistermærker med jødestjerner op. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hærværk mod jøder på årsdag for Krystalnatten. Aarhus, Randers og Silkeborg ramt.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi modtog i weekenden anmeldelser om, at der lørdag var blevet sat et klistermærke med en gul jødestjerne på en bil ved en privat villa i Højbjerg og på en dør i Viby.

Klistermærkerne i det århusianske kommer samtidig med anmeldelsen om, at der var kastet grøn maling på en bygning på Rådmands Boulevard i Randers. Bygningen har, som en del af arkitekturen, en stor Davidsstjerne placeret på facaden, og malingen var kastet på muren lige ved siden af stjernen. De nærmere undersøgelser viste ifølge Østjyllands Politi, at malingen sandsynligvis er påført i løbet af lørdagen, hvor også en jødisk gravplads i Randers blev udsat for hærværk med grøn maling.

Østjyllands Politi efterforsker sagerne samlet og har allerede foretaget en række efterforskningsskridt blandt andet i form af tekniske undersøgelser og afhøring af vidner.

Århus Stiftstidende har spurgt til yderligere oplysninger omkring klistermærkerne i Højbjerg og Viby, men Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse yderligere i sagen, men politiet hører fortsat gerne fra vidner, som har oplysninger om hærværksepisoderne og mulige gerningsmænd.

Oplysninger kan gives via tlf. 114.

Der har i weekenden desuden været lignende hærværk i Silkeborg, Aalborg og i Vallensbæk syd for København.

Krystalnatten

  • Cirka 7.500 forretninger ødelagdes
  • Op imod 200 synagoger blev sat i brand
  • 91 blev dræbt
  • Mere end 25.000 velhavende jøder blev interneret i koncentrationslejre.
  • Som straf for attentatet blev de tyske jøder endvidere pålagt at betale 1 mia. Reichsmark til staten.

Kilde: Den Store Danske

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Yemen - et enkelt valg

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus For abonnenter

Analyse: Socialdemokraterne i Aarhus ved godt, at de er bagud på point

Annonce