Annonce
Aarhus

Politiet søger vidner: Antisemitisk hærværk ramte også Aarhus

Flere end 80 gravsten var malet med grøn graffiti på Østre Kirkegård i Randers. I Aarhus blev der to steder sat klistermærker med jødestjerner op. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hærværk mod jøder på årsdag for Krystalnatten. Aarhus, Randers og Silkeborg ramt.

AARHUS: Østjyllands Politi modtog i weekenden anmeldelser om, at der lørdag var blevet sat et klistermærke med en gul jødestjerne på en bil ved en privat villa i Højbjerg og på en dør i Viby.

Klistermærkerne i det århusianske kommer samtidig med anmeldelsen om, at der var kastet grøn maling på en bygning på Rådmands Boulevard i Randers. Bygningen har, som en del af arkitekturen, en stor Davidsstjerne placeret på facaden, og malingen var kastet på muren lige ved siden af stjernen. De nærmere undersøgelser viste ifølge Østjyllands Politi, at malingen sandsynligvis er påført i løbet af lørdagen, hvor også en jødisk gravplads i Randers blev udsat for hærværk med grøn maling.

Østjyllands Politi efterforsker sagerne samlet og har allerede foretaget en række efterforskningsskridt blandt andet i form af tekniske undersøgelser og afhøring af vidner.

Århus Stiftstidende har spurgt til yderligere oplysninger omkring klistermærkerne i Højbjerg og Viby, men Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse yderligere i sagen, men politiet hører fortsat gerne fra vidner, som har oplysninger om hærværksepisoderne og mulige gerningsmænd.

Oplysninger kan gives via tlf. 114.

Der har i weekenden desuden været lignende hærværk i Silkeborg, Aalborg og i Vallensbæk syd for København.

Annonce

Krystalnatten

  • Cirka 7.500 forretninger ødelagdes
  • Op imod 200 synagoger blev sat i brand
  • 91 blev dræbt
  • Mere end 25.000 velhavende jøder blev interneret i koncentrationslejre.
  • Som straf for attentatet blev de tyske jøder endvidere pålagt at betale 1 mia. Reichsmark til staten.

Kilde: Den Store Danske

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce