Annonce
Aarhus

Politiet: Selvom påskesolen skinner, gælder forbuddene stadig

Selv om østjyderne flokkes på strande og grønne områder, er det Østjyllands Politis opfattelse, at borgerne er gode til at holde afstand, som her på stranden ved Risskov. Den tendens skulle gerne fortsætte, selv om solen skinner og mange allerede har påskefri. Foto: Jens Thaysen
Hidtil har østjyderne opført sig eksemplarisk og holdt passende afstand, når de besøger de mange populære, grønne områder. Men skulle der gå påskekådhed i den, er Østjyllands Politi klar til at benytte sig af bøder og opholdsforbud i bestemte parker.

AARHUS: Påskevejret har tænkt sig at smile mildt til århusianerne, mange har fri og corona holder folk hjemme. Alt i alt en kombination, der godt kunne give mange mennesker i byens parker og på populære strandarealer.

Det er man også forberedt på ved Østjyllands Politi, der de seneste uger har kørt med markant forhøjet beredskab.

- Det gør vi også hen over påsken, siger politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi.

Han fortæller, at politiet, siden forbuddet om at samles trådte i kraft, har modtaget 20-25 henvendelser dagligt fra borgere om større forsamlinger af folk.

- Det kan være større grupper, som er forsamlede ved garager, skoler eller parker. Vi tjekker hver gang op, om det har noget på sig og reagerer på alle henvendelser. I langt de fleste tilfælde, er der ikke forsamlet over 10 mennesker. Enkelte steder har vi været ude at løfte pegefingeren, men det er stadig vores opfattelse, at det bliver efterkommet, og det er tilfredsstillende, så længe det sker, siger Martin Løye.

Politiet fører dagligt tilsyn i hele kredsen med både grønne områder og større supermarkeder som Bilka, steder hvor det kan være populært at forsamle sig.

- Når vi kommer ud på strandene i den nordlige del af byen eller til Kalø er der mange mennesker, men folk går med afstand til hinanden, siger politiinspektøren.

Annonce

Klar til opholdsforbud

De kommende påskedage med sol skal nok få endnu flere til at søge udendørs, og det er politiet forberedt på, fortæller Martin Løye.

- Vi ved, at folk så trækker i kolonihave, campingpladsen, stranden eller sommerhuset, men vi flytter med, og vi er meget konsekvente, understreger han.

Hidtil har det ikke været nødvendigt at finde bødeblokken frem.

- Men det her er alvorligt, så vi er klar til det, hvis det bliver nødvendigt, lyder det fra Martin Løye.

Politiet har under corona-krisen fået ekstra beføjelser. Det er for eksempel muligt at udstede et opholdsforbud i Mindeparken, hvis det bliver nødvendigt.

Det betyder, at hvis folk ikke længere bare går tur i parken, men begynder at sætte sig i grupper med en grill, så har Østjyllands Politi mulighed for helt at lukke parken for ophold.

- Det er noget, vi vil reagere på prompte. Det er ikke for sjov, at der er lavet forbud, det er meningen, at de skal efterleves, siger Martin Løye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce