Annonce
Aarhus

Politiet stoppede gymnasieelevers natlige aktion

Vi synes, at det er et udtryk for helt forkerte prioriteringer, når man vælger at lukke ungdomsuddannelserne ned som det første, når man ser at smittetallet stiger. Det er vigtigt, at virussen ikke kommer ud af kontrol, men det er nemmere at spore smittekæderne, når folk omgås deres klassekammerater på skolen - så ved man hvem de har været sammen med, hvilket man ikke ved, hvis man bare er gået ned på det lokale værtshus, udtaler Peter Hove, formand for elevrådet på Egaa Gymnasium og initiativtager til aktionen.Foto: Flemming Krogh
En flok gymnasieelever blev stoppet af en politipatrulje, da de ville hænge et banner op på rådhuset. Banneret skal sætte fokus på ungdomsuddannelserne, som ikke er bliver prioriteret, og dermed lukket ned som følge af smittestigningen i Aarhus.

AARHUS: Den 18-årige, lyshårede mand fra Kolind ser en smule klatøjet ud denne morgen. I nat (natten til mandag 17. august, red.) forsøgte Peter Hove, formand for elevrådet på Egå Gymnasium, sammen med en flok andre unge fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Østjylland, at hænge et banner op på byens rådhus.

De unge, som ikke blot taler gymnasieelevernes sag, men alle ungdomsuddannelser, er utilfredse med ikke at få lov til fysisk at møde op på deres skoler.

- Det er uretfærdigt, at værtshuse og caféer kan holde længe åbent, når gymnasier og andre ungdomsuddannelser skal lukke ned, lyder argumentationen.

Annonce

Men slagord som 'Prioriter uddannelse' og 'Er caféerne vigtigere end uddannelse' forsøger de unge at råbe politikerne op, så de kan få lov til at komme i skole igen. Et banner i Mejlgade, der hænger på muren, hvor gymnasie-sammenslutningen holder til, er stadigt synligt for folk i gaden. Det har politiet ikke fjernet. Et banner på rækværket ved Skt. Clemens Bro hænger også over åen - indtil videre.


Det er uretfærdigt, at diskoteker og caféer kan holde længe åbent, når gymnasier og andre ungdomsuddannelser skal lukke ned.

Peter Hove, formand for elevrådet på Egå Gymnasium


Et banner på rådhuset kom derimod aldrig op.

- Vi forsøgte at hænge det op i nat, men blev stoppet af en politipatrulje. Politifolkene var heldigvis meget flinke, så vi slap for en bøde, siger Peter Hove, som udmærket er klar over, at de unge bruger ulovlige metoder.

Savner kammeratskab

- Vi er nok lidt rebelske, men nu må der altså ske noget. Vi havde set frem til at møde vores kammerater efter ferien - efter den lange periode med virtuel undervisning i foråret. Men coronaens opblussen i Aarhus har igen lukket vores uddannelsessteder. Jeg håber meget, at vi får lov til at møde op på mandag, siger elevrådsformanden.

'Prioriter uddannelse' lyder teksten på protest-banneret, der blafrer i vinden, på Skt. Clemens Bro. Foto: Flemming Krogh

Virtuel undervisning er han ikke begejstret for:

- Det er ikke nemt at få hjælp, hvis der er noget, som man ikke forstår, når man sidder alene derhjemme foran sin computer. Tidligere lavede vi ofte gruppearbejde og projektarbejde, men det er ikke muligt med virtuel undervisning. Desuden savner jeg stemningen i klassen, siger Peter Hove, som også mener, at det er blevet nemmere at falde fra en uddannelse med virtuel undervisning.

Annonce

Svært med nye fag

Erhvervsøkonomi, oldtidskundskab og latin er tre af de nye fag, som Peter Hove, der er begyndt i 3. G, har fået på skoleskemaet. De nye fag - med nye undervisere og nye holdkammerater - gør det, ifølge Peter Hove, endnu svære at modtage kvalificeret undervisning derhjemme over computeren.

- Der er en risiko for, at vi i løbet af året skal samle en masse op. Før sommerferien fik vi aflyst flere eksamener, vi ikke kunne ikke forberede os til det. Det håber jeg virkelig ikke sker igen, siger Peter Hove, som ikke vil afsløre hvilke planer gruppen har, hvis man forlænger nedlukningen af ungdomsuddannelserne.

- Vi må se. Hvis ikke vi komme i skole på mandag, finder vi på noget, siger Peter Hove, som haster hjemad for at kunne følge den virtuelle undervisning på computeren.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

AGF

AGFs ungdomshold spillede to gange uafgjort

Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Annonce