x
Annonce
Sport

Politiet udfører razzia mod russisk verdensmester under VM

Leonhard Foeger/Reuters
To russiske skiskytter er under mistanke for brud på dopingregler og var lørdag målet for en politirazzia.

I lørdagens tidlige morgentimer har italiensk politi udført en razzia mod de to russiske skiskytter Alexander Loginov og Evgeniy Garanichev.

Annonce

Det skriver flere nyhedsbureauer og de norske medier VG og NRK.

Skiskytterne er aktuelt til VM i italienske Antholz. Lørdag blev de vækket af, at politiet forsøgte at bryde døren op til deres værelser.

Det siger Loginov til russisk tv ifølge VG.

- De tog vores våben, som var vi farlige kriminelle. De bad os om at blive siddende i vores underbukser. De var kun interesserede i mine ting, siger Loginov.

Ifølge aviser har Loginov fået beslaglagt et våben og en mobiltelefon af politiet.

28-årige Alexander Loginovs deltagelse ved VM har været genstand for kritik, fordi han tidligere har fået en dopingdom for at have benyttet epo. Kritikken blev yderligere forstærket, efter at han indledte VM med at vinde guld på sprintdistancen.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax mistænkes Loginov for "gentagne overtrædelser af dopingreglerne". Interfax skriver også, at russiske diplomater er på vej til Antholz for "at hjælpe de russiske skiskytter".

Det Internationale Skiskydningsforbund (IBU) ved ikke, hvad der er op og ned i sagen.

- Jeg har ikke fået informationer om dette, men jeg har fået en masse spørgsmål fra russiske medier. Vi forsøger at få klarhed over, hvad der er sket. Jeg havde håbet, vi kunne slippe for denne type nyheder, siger IBU-direktør Olle Dahlin ifølge svenske TT.

- Vi vil jo gerne fokusere på konkurrencerne. Lige nu afventer vi mere information, for vi vil selvfølgelig vide, hvad der er sket, tilføjer han.

Efter planen skal Alexander Loginov og Evgeniy Garanichev deltage i herrernes VM-stafet lørdag eftermiddag.

/ritzau/

VG om politirazzia
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: 77 personer er døde med coronavirus i Danmark - de blev i snit 81 år

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce