Annonce
Aarhus

Politiet var på pletten til J-dag: Flere fik frataget kørekortet

Østjyllands Politi har henover weekenden haft ekstra kontrol på vejene. Foto: Michael Bager

Østjyllands Politi har som følge af frigivelse af juleøllen foretaget en målrettet færdselskontrol henover weekenden startende fra torsdag 2. november. Det førte blandt andet til fem betingede frakendelser af kørekort og to ubetingede.

AARHUS: Henover weekenden faldt den første sne, da juleøllen blev frigivet, og det gav Østjyllands Politi ekstra anledning til at være på vejene.

I hvert fald foretog deres færdessektion en målrettet færdselskontrol fra torsdag 2. november til søndag 5. november, hvor der var ekstra kontrol på vejene. Østjyllands Politi var til stede mange steder i politikredsen, og har primært foretaget kontroller om aftenen og natten. Her var der både fokus på spritkørsel og hastighed, men også generelt færdselssikkerhed.

De mange kontroller på vejene gav fem betingede frakendelser af kørekort og to ubetingede.

På Langelandsgade/Hjortensgade blev en 20-årig mand standset, da han kørte 110 km/t, selvom man det pågældende sted kun må køre 50 km/t. Tilsyneladende lød undskyldningen, at han skulle skynde sig til banegården med sin kæreste, som var med som passager. Om kæresten nåede toget, melder historien ikke noget om, men den 20-årige fik en ubetinget frakendelse af førerretten.

Det samme gjorde sig gældende en bilist, der på Silkeborgvej blev målt til 106 km/t, selvom den tilladte hastighed var 50 km/t.

Derudover kan seks bilister se frem til en betinget frakendelse af førerretten på grund af for høj hastighed.

Annonce

Ekstra politi på vejene

Resultatet af færdselssektionens fire dages kontrol blev i alt:


 • Spirituskørsel: 1
 • Narko- eller medicinkørsel: 2
 • Hastighed byzone: 16
 • Hastighed færdselstavler: 2
 • Kørsel i frakendelsestiden: 1
 • Kørekort ikke erhvervet: 2
 • Manglende brug af sikkerhedssele: 2
 • Overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen: 3
 • Manglende ansvarsforsikring på køretøj: 1
 • Fejl og mangler ved køretøj (bl.a. lygtefejl): 5
 • Andre forseelser: 16
 • Straffelovsovertrædelser: 2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];