Annonce
Aarhus

Politiet vil øge patruljering: Århusianske værtshuse har lyttet efter

En rundtur i Aarhus onsdag middag viste, at både restauranter og værtshuse havde lyttet til budskabet fra statsminister Mette Frederiksen og hold lukket fra kl. 10.00. Her Passage Vinstuen med store informationsskilte. Foto: Axel Schütt
Politiet vil i den kommende tid øge patruljeringen og holde bredt øje med, om de nye skærpede tiltag mod coronaspredning bliver overholdt.

AARHUS: Har man lyst til en kold fadøl eller en cocktail, så er det hjemme ved køkkenbordet, den skal nydes.

For i takt med, at kampen mod coronavirus optrappes, så meddelte statsminister Mette Frederiksen tirsdag aften, at alle restauranter og værtshuse skal holde lukket fra onsdag formiddag klokken 10.00 i første omgang frem til 30. marts.

Da avisen tog en rundtur i Aarhus onsdag ved middagstid, vidnede opstablede stole, lukkede døre og store informationsskilte om, at de århusianske værtshuse havde lyttet til Mette Frederiksen og fulgt det seneste tiltag i forsøget på at undgå smettespredning.

Derfor ser det altså ikke umiddelbart ud til, at det er her, Østjyllands Politi skal bruge energi på at ”hjælpe til med" at forstå budskabet.

Politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi fortæller dog, at Østjyllands Politi følger situationen nøje, efter at statsminister Mette Frederiksen fortalte om tvangslukningen af storcentre, natklubber, diskoteker, restauranter, værtshuse, cafeer, frisører, fitnesscentre, massører og solcentre.

- Vi vil i den kommende tid have ekstra betjente på gaderne i Østjylland, der er klar til at tage en snak med alle dem, der er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig i forhold til de nye regler. Det er vores indtryk, at borgere og forretningsdrivende er meget ansvarlige, og vores udgangspunkt er dialog. Vi forventer, at det hele kommer til at foregå stille og roligt , siger Helle Kyndesen.

Annonce
Også Waxies var lukket onsdag. Foto: Axel Schütt

Rigspolitiet: Opsøger ikke bestemte steder

Samme melding kom fra Rigspolitiet.

- Vi vil være synlige i gadebilledet, og der vil være flere patruljer på gaden, fortæller chefpolitiinspektør i Rigspolitiet Peter Ekebjærg til Ritzau.

Hans forventning er, at langt de fleste borgere og forretningsdrivende vil følge de krav, som myndighederne har udstedt. Dog vil politipatruljerne holde øje med, om der skulle være enkelte steder, som ikke følger reglerne.

- Fra onsdag formiddag vil vi naturligvis have et fokus på butikkerne, og om aftenen bliver det så mere værtshuse og restauranter, siger Peter Ekebjærg.

Chefpolitiinspektøren fortæller, at politiet ikke som sådan vil opsøge bestemte steder for at kontrollere, hvorvidt reglerne bliver overholdt.

Udover de mange tvangslukninger er det heller ikke længere tilladt med offentlige forsamlinger på mere end 10 personer.

Og Tir Na Noq. Foto: Axel Schütt
Et mennesketomt Clemens Bro. Foto: Axel Schütt
Rundtur i en næsten mennesketom by. Her Ringgaden. Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce