Annonce
Østjylland

Politiet vil have input: Søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi er første politikreds til at forsøge sig med borgerråd for at inddrage borgerne i politiets arbejde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Har du en ren straffeattest og bor du i Randers, Favrskov, Syddjurs eller Norddjurs Kommune kan du nu søge om optagelse i Østjyllands Politis borgerråd. Der er plads til 10 medlemmer.

Østjyllands Politi vil gerne vide, hvad der rører sig blandt borgerne i de kommuner, som de arbejder i. Derfor vil de nu oprette et borgerråd med 10 borgere fra Randers, Favrskov, Syddjurs eller Norddjurs Kommune. Alle med en ren straffeattest kan søge.

- Borgerrådet er et forum, hvor frivillige borgere kan dele deres oplevelser med politiet – både de positive og de kritiske. Den åbne og direkte dialog skal være medvirkende til, at politiets arbejde afspejler den virkelighed, som borgerne oplever., siger politiinspektør Brian Voss Olsen, der er tovholder for oprettelsen af de nye borgerråd. Borgerrådene skal både give medlemmerne mulighed for at dele deres oplevelser med politiet, men vil også være et forum, hvor Østjyllands Politi har mulighed for at prøve og drøfte nye tiltag.

Annonce

Erfaringer fra sundhedssektoren

Østjyllands Politi er den første politikreds, der gør brug af borgerråd, men projektet bygger på gode erfaringer fra andre sektorer; - Vi ved fra blandt andet sundhedssektoren, at borgerråd kan være en unik mulighed for at få indblik i borgernes oplevelse af den måde vi arbejder på. Rigtig mange har en holdning til det vi går og laver. Med det her initiativ vil vi gerne invitere borgerne ind, så vi kan lære af deres erfaringer og bruge dem til at kvalificere vores indsatser, til gavn for borgerne, siger Brian Voss Olsen. Der oprettes 2 borgerråd – et for Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov Kommuner og et for Aarhus, Odder og Samsø Kommuner. Hvert borgerråd består af op til 10 medlemmer, der mødes op til 2-4 gange årligt. Borgerrådene konstituerer sig selv med formand og næstformand, mens Østjyllands Politi står for det praktiske i forbindelse med møderne.

Alle kan ansøge

Nu sættes der gang i en ansøgningsproces. Alle interesserede kan søge medlemskab i borgerrådet. Ansøgere skal skrive en kort ansøgning, der beskriver, hvorfor de gerne vil være med i rådet. Det er en betingelse, at man har ren straffeattest og er bosat i én af kredsens kommuner. - Det er vores ønske, at borgerrådene skal være så bredt repræsenterede som muligt. Det vigtigste er, at medlemmerne har lyst til at engagere sig og at dele deres oplevelser, siger politiinspektør Brian Voss Olsen. Ansøgningsfristen løber indtil 1. oktober, og de første møder forventes at blive afholdt i slutningen af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce