Annonce
Østjylland

Politiets påstand: 24-årig kvinde spiller hovedrolle i voldtægtssag fra Allingåbro

Arkivfoto: Michael Bager

Den 24-årige kvinde, der sidder varetægtsfængslet mishandlingssagen fra Allingåbro, nøjedes ifølge anklageskriftet ikke med at kigge på, da en af hendes tre mandlige medtiltalte voldtog deres 18-årige fange.

Annonce

Allingåbro: Det sker kun ganske sjældent, at kvinder bliver tiltalt for medvirken til voldtægt. Men det er ikke desto mindre det, der er tilfældet i sensommerens voldsomt grove mishandlingssag fra Djursland, der skal for retten til april.

Siden 10. august har en 24-årig kvinde siddet varetægtsfængslet i sagen, hvor en 18-årig kvinde blev taget til fange, voldtaget og mishandlet gennem fem timer i et hus i udkanten af Allingåbro. Nu er hun - sammen med to mænd på henholdsvis 25 og 22 år og en 17-årig dreng, der også sidder varetægtsfængslede - blevet tiltalt for i alt seks forhold, der omhandler vold af særlig brutal karakter og med karakter af mishandling, tvungen oralsex, voldtægt, trusler, vidnetrusler, langvarig frihedsberøvelse samt hærværk.

- Der er tale om en usædvanlig grov sag. Derfor har vi også rejst tiltale mod alle fire gerningsmænd for medvirken til det hele. Men uden at jeg skal afdække for meget, så kan der godt være forskel på graden af, hvad den enkelte gerningsmand har gjort, og dermed også forskel på, hvilken straf de hver især måtte ende med at få, siger Birgitte Ernst, der er politiets anklager på sagen.

Allingåbrosagen kort

Østjyllands Politi fik torsdag 9. august en anmeldelse om, at en 18-årig kvinde i løbet af natten angiveligt var blevet taget til fange, voldtaget og mishandlet af tre mænd og en kvinde i et hus på Nordkystvejen lige uden for Allingåbro på Djursland.
Ifølge anklageskriftet blev den unge kvinde under sin tilfangetagen blandt andet slået gentagne gange i hovedet med en flaske, forsøgt tvunget til at spise en brugt tampon, overhældt med spiritus og andre væsker, skubbet ind i et hundebur, slået med et kosteskaft og truet med en kniv mod både hals og krop.
Herudover blev hun tvunget til oralsex, alt imens hun blev slået i baghovedet med en flaske, voldtaget og truet med afklippede fingre, mere voldtægt og levende begravelse.

Allerede senere samme dag, klokken 22.37, blev en 24-årig kvinde fra Allingåbro anholdt i sagen, og fredag 10. august blev hun fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Randers.

Lørdag 11. august blev en på det tidspunkt 16-årig dreng og en 22-årig mand også fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

Mandag 13. august blev den fjerde og sidste formodede gerningsmand - en 25-årig mand - fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

De fire tiltalte har ad flere omgange fået forlænget deres varetægtsfængsling. De er derfor stadig i politiets varetægt på nuværende tidspunkt.

Annonce

Tog del i voldtægten

Den 24-årige kvinde skal dog næppe gøre sig store forhåbninger om, at anklagemyndigheden vil se mildt på graden af hendes ugerninger i forbindelse med særligt tiltalen vedrørende voldtægt. Tværtimod, fristes man til at sige.

I anklageskriftet har anklager Birgitte Ernst nemlig ladet to af de tiltaltes navne fremgå specifikt i forbindelse med forholdet omkring voldtægten af den 18-årige kvinde. Heraf tilhører det ene navn den 25-årige mand, mens det andet tilhører den 24-årige kvinde.

- Alle er som udgangspunkt sigtet for det samme. Men jeg synes, at der blandt andet i dét forhold er foregået noget så groft, at det er værd at fremhæve, hvad to af de tiltalte har gjort, siger Birgitte Ernst.

Annonce

Spurgte efter kondom

Påstanden om, at den 24-årige kvinde var absolut meddelagtig i voldtægten af den 18-årige kvinde, underbygges ifølge anklageren med kvindens handlinger på gerningstidspunktet.

Af anklageskriftet fremgår det, at den 18-årige kvinde på et tidspunkt i løbet af det fem timer lange mishandlingsforløb blev placeret på et poolbord, fastholdt, slået og truet med en kniv mod sin hals. Mens hun lå på poolbordet blev hendes tøj skåret af med en kniv, mens den 24-årige tiltalte kvinde angiveligt udtalte: "Skat, har du et kondom" og "jeg håber, du kan lide analsex", hvoraf sidstnævnte var rettet mod ofret.

Herefter blev sagens offer angiveligt voldtaget af den 25-årige mand, alt imens hun skreg og gjorde modstand.

Det fremgår desuden af anklageskriftet, at den 18-årige kvinde under voldtægten fik holdt en kniv mod sin hals og efterfølgende fik stukket en klud eller lignende i munden.

Retssagen mod alle de fire tiltalte kommer til at strække sig over seks dage i begyndelsen af april 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce