Annonce
Alarm 112

Politifolk og anklagere skal tjekkes for doping

Colourbox/Free
Rigspolitiet og Anti Doping Danmark har indgået en aftale om dopingkontrol i politiets træningslokaler.

Fra den 15. marts må politifolk og anklagere, der bruger politiets træningscentre, finde sig i at blive tjekket for, om de har taget doping.

Det er resultatet af en aftale mellem Rigspolitiet og Anti Doping Danmark, oplyser Rigspolitiet til Ritzau.

Aftalen betyder, at Anti Doping Danmark forpligter sig til at gennemføre besøg og dopingkontroller i politiets træningslokaler.

- Der er ikke lavet aftale om et bestemt antal kontroller, men aftalen indebærer, at Anti Doping Danmark med jævne mellemrum besøger vores træningsfaciliteter, siger Ina Eliasen, der er HR-direktør i Rigspolitiet.

- Det kan for eksempel ske, hvis der er mistanke om eller risiko for, at en bruger af træningsfaciliteterne bruger doping, tilføjer hun.

Ifølge Ina Eliasen har man i Rigspolitiet ikke mistanke om, at brug af doping er et stort problem i politiet.

- Men vi kan ikke tolerere, at brug af doping finder sted, og vi vil gerne gå forrest for at dæmme op for det, forklarer hun.

En positiv test kan have alvorlige konsekvenser for den, der bliver afsløret - både i forhold til idræt og i forhold til ansættelsen i politiet.

Testes man positiv for doping, kan man blive udelukket fra at bruge politiets træningsfaciliteter, fra at deltage i organiseret idræt og fra at træne i fitnesscentre, der samarbejder med Anti Doping Danmark.

I forhold til ens karriere i politiet eller i anklagemyndigheden kan man risikere alt fra en advarsel til en fyreseddel.

- Hvilken sanktion der bliver tale om, vil afhænge af en konkret vurdering af, hvor alvorlig den enkelte sag er, siger Ina Eliasen.

- Men det er ulovligt at bruge doping, så det vil altid være alvorligt, når man er ansat i politiet, tilføjer hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce