Annonce
Aarhus

Politijagt ved Aarhus endte i trafikulykke: Statsadvokat standser efterforskning af betjente

Fredag 29. marts i år kørte en politipatrulje efter en motorcykel på vejene vest for Aarhus. Det endte i en alvorlig ulykke, som Statsadvokaten i Viborg nu er færdig med at vurdere. Arkivfoto
I marts udløste politijagt på en motorcykel en alvorlig trafikulykke nær Galten. Politiklagemyndigheden har efterforsket to betjentes roller, og på baggrund af konklusionerne ser statsadvokaten ingen grunde til at forfølge sagen.

GALTEN: Der bliver ingen repressalier mod to betjente efter en alvorlig trafikulykke under en politijagt på en motorcykel ved Galten.

Ulykken skete fredag 29. marts i år, da en patruljevogn fra politiet eftersatte en motorcykel.

Den mandlige motorcyklist forulykkede ved en rundkørsel ved Klank vest for Aarhus, og i forbindelse med ulykken kom han alvorligt til skade. Situationen fik Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) til at gå ind i sagen.

Myndigheden har nu afsluttet undersøgelserne, og på den baggrund er der hos Statsadvokaten i Viborg truffet en afgørelse. Avisen har fået aktindsigt i afgørelsen, der betyder et stop for yderligere efterforskning af sagen.

- Begrundelsen for min afgørelse er, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, lyder det i konklusionen fra statsadvokaten.

Annonce

Begrundelsen for min afgørelse er, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart.

Statsadvokaten i Viborg

Meget høj hastighed

Politiklagemyndigheden har lavet en række afhøringer for at klarlægge omstændighederne omkring politijagten og trafikulykken.

Der er lavet afhøringer af blandt andre de to involverede betjente, motorcyklisten og vidner som andre trafikanter.

På baggrund af efterforskningen konkluderer Politiklagemyndigheden, at de to betjente fulgte alle regler ved forfølgelsen af motorcyklisten.

- Vi har herved lagt vægt på, at patruljen vurderede, at motorcyklen kørte med meget høj hastighed, at eftersættelsen skete under anvendelse af udrykningssignaler, at eftersættelsen blev meldt ind til vagtcentralen, at eftersættelsen alene varede omkring et minut, og at patruljevognen ikke var i berøring, kørte for tæt på eller på anden måde pressede motorcyklen, understreger Politiklagemyndigheden i materialet til Statsadvokaten i Viborg.

Panik og hjælp

Ved trafikuheldet fik motorcyklisten brud på højre lårben, flere brud i bækkenet og et brud i lænden.

Manden har fortalt til Politiklagemyndigheden, at han ikke kunne ikke bedømme, hvor tæt politibilen var på, da de blå blink fangede opmærksomheden.

Motorcyklisten oplyste videre, at han først blev opmærksom på politibilen "lige til sidst". Derfor greb panik manden - uden at han følte sig presset af politibilen.

Efter afhøringen sendte motorcyklisten en SMS til Politiklagemyndigheden.

Manden ønskede at få tilføjet til forklaringen, at han var glad for, at de to betjente var så gode til at hjælpe ham efter uheldet, inden at ambulancen kom frem.

Politiklagemyndigheden

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er bedst kendt som Politiklagemyndigheden.

Politiklagemyndigheden varetager efterforskningen af straffesager mod politipersonale og behandler og træffer afgørelse i klager over politipersonalets adfærd.

Politiklagemyndighedens mål er at sikre en retfærdig sagsbehandling for alle involverede.

Efterforskerne arbejder hverken i borgerens eller politiets tjeneste. Det vil sige, at hverken borger eller politi vægtes højere end den anden i en sags efterforskning og afgørelse.

Statsadvokaten i Viborg har endevendt en sag om en politijagt ved Galten nær Aarhus. Efterforskningen er lavet af Politiklagemyndigheden. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Her er planen: Dagtilbud og folkeskoler i Aarhus åbner gradvist over flere dage

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Bundsgaard om gradvis åbning af skoler og institutioner: Det bliver godt for både voksne og børn

AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Annonce