Annonce
Aarhus

Politik på afstand: Jeg har opdaget, at han har de smukkeste øjne

For byrådsmedlem Lone Hindø (S) har det indtil videre været en positiv oplevelse at diskutere politik via en computerskærm. Både hvad angår det faglige, men også det spøjse i hele situationen. Eksempelvis har hun fået øje på øjnene hos sin normale sidemakker, Bünyamin Simsek (V). Fotocollage: Jesper Bech
Lone Hindø (S) har prøvet meget som byrådsmedlem, men det er alligevel første gang, at hun har været nødt til at lave politik via en skærm. Her fortæller hun om plusser og minusser.

AARHUS: Politikerne i Aarhus Byråd må ligesom alle andre holde afstand i disse coronatider, og det har ikke været helt uden problemer, fortæller magistratsmedlem Lone Hindø (S).

- Vi holdt generalprøve på byrådsmødet i går (tirsdag, red.), og det gik slet ikke godt. Vi var alle sammen logget på hjemmefra, men jeg blev smidt af og på, og det var der flere andre, der også gjorde, fortæller hun.

Hun er dog fortrøstningsfuld op til onsdagens rigtige byrådsmøde. Både på grund af det gamle ordsprog om, at en dårlig generalprøve er lig med en god premiere, men også fordi problemet blev identificeret.

- Nogle af os var på via pc og andre via iPad, og de to systemer kunne åbenbart ikke for godt snakke sammen. Så vi er endt med alle sammen at logge på via pc, og så burde det virke, håber Lone Hindø.

Byrådsmedlem Lone Hindø (S) har tilbragt de seneste 14 dage i selvvalgt isolation i sit og mandens hjem syd for Harlev. Med teknisk hjælp fra byrådssekretariatet er det dog lykkedes hende og resten af byrådet fortsat at være beslutningsdygtige og afholde møder som hidtil - men på afstand. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Annonce

Isoleret i to uger

Lone Hindø er kroniker og har derfor været isoleret i sit hjem i Tåstrup ved Harlev de seneste 14 dage sammen med sin mand, Vagn.

- Det er jeg ved at have fået nok af. Ikke af Vagn, men af at være isoleret. Jeg savner at røre min datter og børnebørn, siger Lone Hindø.

Til gengæld har det været positivt at opleve, at de politiske beslutninger godt kan træffes, uden man er i rum med hinanden.

- Det er gået overraskende godt. Nu har vi holdt to digitale magistratsmøder, og jeg synes faktisk, at det har haft samme kvalitet, som når vi fysisk sidder i samme rum på rådhuset. Det kræver en velforberedt og struktureret mødeleder, og det mestrer Jacob Bundsgaard (S) virkelig, mener Lone Hindø.

Annonce

De smukke øjne

Magistratsmedlemmerne og de forskellige udvalg mødes via et program, der hedder Teams - en pendant til Skype.

- Det foregår sådan, at man kan se live-video af de fire, der senest har sagt noget. På nogen måder er det faktisk en fordel, for normalt sidder jeg ved siden af Bünyamin Simsek (V), så ham plejer jeg ikke at se direkte på, når han taler, men nu ser jeg ham lige i ansigtet via skærmen. Og det er i øvrigt en fornøjelse, for han har ekstremt smukke øjne, har jeg opdaget, ler Lone Hindø.

Når I alle sidder derhjemme, er der så nogle, der sidder i morgenkåbe?

- Ha ha, nej ikke lige morgenkåbe, men nogle er da lidt mere afslappet klædt, end de ellers plejer at være. Man kan heller ikke lade være med at lægge mærke til baggrunden. Sidder de på et børneværelse, i stuen eller på et kontor? Jeg glæder mig, til vi kan mødes rigtigt igen, men i mellemtiden fungerer det fint. Så længe man husker at slukke sin mikrofon, når man ikke taler. Der er lige nogle små fif, man skal lære...

Ekstremt smukke øjne? Døm selv. Lone Hindø (S) er ikke i tvivl, og det er da også kun rart med lidt god stemning i disse krisetider. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

Premiere startede fint

Såvel byrådsmøder som udvalgsmøder og magistratsmøder foregår indtil videre digitalt.

Og det gik i øvrigt fint med premieren på det første digitale byrådsmøde nogensinde i byens historie. Klokken 16.04 var der hul igennem, og alle interesserede kunne følge med via nettet direkte og høre borgmester Jacob Bundsgaard byde velkommen:

- Velkommen til det her lidt specielle byrådsmøde. Jeg håber ikke, det er mange byrådsmøder, vi kommer til at afvikle sådan her, men jeg tænker, det er det rigtige at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce