Annonce
Aarhus

Politiker støtter borgerforslag: Psykiatrien skal på finansloven

Som medlem af regionsrådet har Psykiatri-listens Mikkel Rasmussen mange muligheder for at påvirke Christiansborg. I stedet vælger han at støtte et borgerforslag om at styrke psykiatrien. Foto: Flemming Krogh

Borgerforslag om at sætte psykiatrien i Danmark på finansloven støttes af Psykiatri-listen.

Annonce

AARHUS: Som medlem af Regionsrådet i Region Midtjylland har Psykiatri-listens Mikkel Rasmussen mere magt og indflydelse end de fleste, når det handler om at skabe ændringer i samfundet.

Men i stedet for at lave lobbyarbejde på Christiansborg går Mikkel Rasmussen en anden vej og opfordrer alle til at støtte et borgerforslag om hans mærkesag: En styrkelse af psykiatrien.

Borgerforslaget er stillet af Kim Malmberg Hansen fra Holbæk. Det handler om at sætte psykiatriske projekter på finansloven, så de ikke - som ofte i dag - er afhængige af satspuljemidler.

"Både i Region Syddanmark og i Region Midtjylland samt i Region Sjælland har man bevist, at man kan nedbringe brugen af tvang ved at ansætte mere personale i form af blandt andet sygeplejersker, peer-medarbejdere, psykologer, læger, socialrådgivere, plejere, SOSU-assistenter, ergoterapeuter og fysioterapeuter."

"Når projekterne slutter, er afdelingerne nødt til at skrue ned til den oprindelige normering igen grundet ophør med satspuljemidler," står der i Kim Malmberg Hansens borgerforslag.

Annonce

Nødvendigt med 50.000 underskrifter

Borgerforslag er en forsøgsordning. Den giver alle borgere med stemmeret til Folketinget mulighed for at få et forslag sendt til behandling og afstemning i Folketinget.

Det kræver dog, at forslaget senest 180 dage efter offentliggørelsen har samlet 50.000 underskrifter.

Det er det noget op ad bakke med for forslaget om at styrke psykiatrien. Det havde torsdag opnået 2550 underskrifter. Og deadline udløber 14. januar 2019.

- Ingen skal være psykisk syg og ikke kunne modtage behandling i Danmark, blot fordi politikerne ikke kan finde penge til at drive psykiatriske hospitaler med senge og ambulatorier eller socialpsykiatrisk støtte og botilbud, skriver Mikkel Rasmussen i en pressemeddelelse.

Forslaget om at sætte psykiatriske projekter på finansloven kan læses på borgerforslag.dk.

Til dato er det lykkedes at samle 50.000 underskrifter på fem borgerforslag. Fire af dem blev forkastet, da Folketinget behandlede dem.

Det femte forslag går ud på at forbyde omskæring af mindreårige og er endnu ikke behandlet af Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Besværlig morgen for Aarhus Letbane: Kørslen blev blokeret af afrevet del af tog og is på køreledninger

Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce