Annonce
Aarhus

Politiker: Ud med kunstgræsbaner med mikroplast

Silkeborg IF - AGF, Alka Superliga, Jysk Park, Silkeborg, 31.juli: Jysk Park har kunstgræs
Enhedslistens Keld Hvalsø kalder banerne for svineri.

AARHUS: En århusiansk politiker vil af med de kunstgræsbaner, som de århusianske fodboldspillere og -klubber ellers er så glade for at spille på, ikke mindst i dette efterår, der har været hårdt plaget af regn.

Keld Hvalsø fra Enhedslisten i Aarhus Byråd mener, at fodboldbaners plastiksvineri bør standses.

Enhedslisten kræver stop for anlæg af kunstgræsbaner, der indeholder mikroplast, og udskiftning af de nuværende baner, der indeholder mikroplast.

- Det er noget svineri, der skal standses, siger formand for Teknisk Udvalg og byrådsmedlem for Enhedslisten, Keld Hvalsø.

- Mikroplast ødelægger havene, og der findes allerede biologisk nedbrydelige alternativer, som for eksempel er lavet af kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – og ikke af gamle bildæk, som de ældre kunstgræsbaner, mener Keld Hvalsø.

- Fodboldbaner med mikroplast er allerede forbudt enkelte steder i Norge, Sverige overvejer et forbud, og EU-kommissionen skal diskutere det til foråret. Her skal Aarhus selvfølgelig være med. Vi er i gang med at anlægge en række fodboldbaner i Aarhus Kommune, og der skal vi selvfølgelig træffe det rigtige valg for miljøet – ligesom vi skal have skiftet de gamle forurenende baner ud, mener Keld Hvalsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce