Annonce
Aarhus

Politiker: Ud med kunstgræsbaner med mikroplast

Silkeborg IF - AGF, Alka Superliga, Jysk Park, Silkeborg, 31.juli: Jysk Park har kunstgræs
Enhedslistens Keld Hvalsø kalder banerne for svineri.

AARHUS: En århusiansk politiker vil af med de kunstgræsbaner, som de århusianske fodboldspillere og -klubber ellers er så glade for at spille på, ikke mindst i dette efterår, der har været hårdt plaget af regn.

Keld Hvalsø fra Enhedslisten i Aarhus Byråd mener, at fodboldbaners plastiksvineri bør standses.

Enhedslisten kræver stop for anlæg af kunstgræsbaner, der indeholder mikroplast, og udskiftning af de nuværende baner, der indeholder mikroplast.

- Det er noget svineri, der skal standses, siger formand for Teknisk Udvalg og byrådsmedlem for Enhedslisten, Keld Hvalsø.

- Mikroplast ødelægger havene, og der findes allerede biologisk nedbrydelige alternativer, som for eksempel er lavet af kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – og ikke af gamle bildæk, som de ældre kunstgræsbaner, mener Keld Hvalsø.

- Fodboldbaner med mikroplast er allerede forbudt enkelte steder i Norge, Sverige overvejer et forbud, og EU-kommissionen skal diskutere det til foråret. Her skal Aarhus selvfølgelig være med. Vi er i gang med at anlægge en række fodboldbaner i Aarhus Kommune, og der skal vi selvfølgelig træffe det rigtige valg for miljøet – ligesom vi skal have skiftet de gamle forurenende baner ud, mener Keld Hvalsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce