Annonce
Aarhus

Politikere efterlyser helhedsplan for idrætten

Hans Skou (V):- Vi bør vurdere forslaget ud fra en helhed. Foto: Kim Haugaard

Socialdemokraterne og Venstre er åbne for at drøfte forslag fra kulturrådmanden om et nyt udspringsbassin på Frederiksbjerg. Men de efterlyser først en helhedsplan for idrætten for at sikre, at pengene bruges rigtigt.

AARHUS: Byrådets to største partier, Socialdemokraterne og Venstre, er noget skeptiske over for forslaget fra kulturrådmanden om at anvende 60 millioner kroner til et nyt udspringsbassin ved Aarhus Svømmehal på Ingerslevs Boulevard. Dermed ser forslaget ikke ud til uden videre at glide glat igennem byrådet, hvor det er på dagsordenen onsdag 21. juni.

- Vi er i bred forstand meget positive over for at at få nye idrætsfaciliteter. Men der er mange steder, hvor behovet er stort. Så jeg mener, vi skal se på idrættens lokalebehov i en helhed, inden vi vedtager, om det er et udspringsbassin, eller noget andet, der er mest brug for, siger Venstres kultur- og idrætsordfører i Aarhus Byråd, Hans Skou.

Annonce
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R):- Godt med en drøftelse af forslaget. Foto: Axel Schütt

V: En smal sport

Han tilføjer, at han godt ved, der er kronisk mangel på svømmekapacitet i midtbyen.

- Men det er der også i Lystrup, ligesom der mangler halkapacitet mange steder. Idrætten råber på faciliteter overalt, og derfor skal vi foretage en benhård prioritering.

Siger du, at udspring er for smal en sport at bygge en hal til for 60 mio. kr.?

- Det er en smal sport, men der skal også være plads til de smalle sportsgrene. Det er blot vigtigt, at der er multifunktionalitet i de faciliteter, vi opfører. Så vi skal have en diskussion om den overordnede plan, mener Hans Skou.

Steen B. Andersen (S):- Jeg er noget skeptisk. Privatfoto

S: Noget skeptisk

Hos Socialdemokraterne er kulturudvalgsformand Steen B. Andersen ligeledes meget skeptisk over for forslaget fra kulturrådmanden:

- Det lyder lidt smalt, og vi bliver nødt til at se på halkapaciteten i midtbyen, inden vi beslutter noget. Jeg anerkender, at udspring har et behov, og det skal vi også se på, siger han.

Steen B. Andersen understreger, at byens fortætning kalder på flere idrætsfaciliteter, fordi vi bliver flere indbyggere i kommunen.

- Men det kræver en nærmere granskning og diskussion af behovet for at vurdere, om det skal være en svømmehal eller noget andet, siger Steen B. Andersen.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) byder debatten velkommen.

- Jeg er åben for en debat, og hvis ikke der er opbakning må byrådet sende det til nærmere drøftelser i kulturudvalget. Men det, jeg ønsker, er at opgradere idrætsfaciliteterne i midtbyen, så mange flere kan få svømmetider. I dag har vi et udendørs udspringsbassin, der kun er åbent otte uger om året. Det er dårlig udnyttelse. Ved at opføre en ny indendørs svømmehal med udspringsmuligheder vil mange flere kunne benytte det, fremhæver Rabih Azad-Ahmad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce