Annonce
Aarhus

Politikere efterlyser helhedsplan for idrætten

Hans Skou (V):- Vi bør vurdere forslaget ud fra en helhed. Foto: Kim Haugaard

Socialdemokraterne og Venstre er åbne for at drøfte forslag fra kulturrådmanden om et nyt udspringsbassin på Frederiksbjerg. Men de efterlyser først en helhedsplan for idrætten for at sikre, at pengene bruges rigtigt.

AARHUS: Byrådets to største partier, Socialdemokraterne og Venstre, er noget skeptiske over for forslaget fra kulturrådmanden om at anvende 60 millioner kroner til et nyt udspringsbassin ved Aarhus Svømmehal på Ingerslevs Boulevard. Dermed ser forslaget ikke ud til uden videre at glide glat igennem byrådet, hvor det er på dagsordenen onsdag 21. juni.

- Vi er i bred forstand meget positive over for at at få nye idrætsfaciliteter. Men der er mange steder, hvor behovet er stort. Så jeg mener, vi skal se på idrættens lokalebehov i en helhed, inden vi vedtager, om det er et udspringsbassin, eller noget andet, der er mest brug for, siger Venstres kultur- og idrætsordfører i Aarhus Byråd, Hans Skou.

Annonce
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R):- Godt med en drøftelse af forslaget. Foto: Axel Schütt

V: En smal sport

Han tilføjer, at han godt ved, der er kronisk mangel på svømmekapacitet i midtbyen.

- Men det er der også i Lystrup, ligesom der mangler halkapacitet mange steder. Idrætten råber på faciliteter overalt, og derfor skal vi foretage en benhård prioritering.

Siger du, at udspring er for smal en sport at bygge en hal til for 60 mio. kr.?

- Det er en smal sport, men der skal også være plads til de smalle sportsgrene. Det er blot vigtigt, at der er multifunktionalitet i de faciliteter, vi opfører. Så vi skal have en diskussion om den overordnede plan, mener Hans Skou.

Steen B. Andersen (S):- Jeg er noget skeptisk. Privatfoto

S: Noget skeptisk

Hos Socialdemokraterne er kulturudvalgsformand Steen B. Andersen ligeledes meget skeptisk over for forslaget fra kulturrådmanden:

- Det lyder lidt smalt, og vi bliver nødt til at se på halkapaciteten i midtbyen, inden vi beslutter noget. Jeg anerkender, at udspring har et behov, og det skal vi også se på, siger han.

Steen B. Andersen understreger, at byens fortætning kalder på flere idrætsfaciliteter, fordi vi bliver flere indbyggere i kommunen.

- Men det kræver en nærmere granskning og diskussion af behovet for at vurdere, om det skal være en svømmehal eller noget andet, siger Steen B. Andersen.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) byder debatten velkommen.

- Jeg er åben for en debat, og hvis ikke der er opbakning må byrådet sende det til nærmere drøftelser i kulturudvalget. Men det, jeg ønsker, er at opgradere idrætsfaciliteterne i midtbyen, så mange flere kan få svømmetider. I dag har vi et udendørs udspringsbassin, der kun er åbent otte uger om året. Det er dårlig udnyttelse. Ved at opføre en ny indendørs svømmehal med udspringsmuligheder vil mange flere kunne benytte det, fremhæver Rabih Azad-Ahmad.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce