Annonce
Aarhus

Politikere efterlyser helhedsplan for idrætten

Hans Skou (V):- Vi bør vurdere forslaget ud fra en helhed. Foto: Kim Haugaard

Socialdemokraterne og Venstre er åbne for at drøfte forslag fra kulturrådmanden om et nyt udspringsbassin på Frederiksbjerg. Men de efterlyser først en helhedsplan for idrætten for at sikre, at pengene bruges rigtigt.

Annonce

AARHUS: Byrådets to største partier, Socialdemokraterne og Venstre, er noget skeptiske over for forslaget fra kulturrådmanden om at anvende 60 millioner kroner til et nyt udspringsbassin ved Aarhus Svømmehal på Ingerslevs Boulevard. Dermed ser forslaget ikke ud til uden videre at glide glat igennem byrådet, hvor det er på dagsordenen onsdag 21. juni.

- Vi er i bred forstand meget positive over for at at få nye idrætsfaciliteter. Men der er mange steder, hvor behovet er stort. Så jeg mener, vi skal se på idrættens lokalebehov i en helhed, inden vi vedtager, om det er et udspringsbassin, eller noget andet, der er mest brug for, siger Venstres kultur- og idrætsordfører i Aarhus Byråd, Hans Skou.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R):- Godt med en drøftelse af forslaget. Foto: Axel Schütt
Annonce

V: En smal sport

Han tilføjer, at han godt ved, der er kronisk mangel på svømmekapacitet i midtbyen.

- Men det er der også i Lystrup, ligesom der mangler halkapacitet mange steder. Idrætten råber på faciliteter overalt, og derfor skal vi foretage en benhård prioritering.

Siger du, at udspring er for smal en sport at bygge en hal til for 60 mio. kr.?

- Det er en smal sport, men der skal også være plads til de smalle sportsgrene. Det er blot vigtigt, at der er multifunktionalitet i de faciliteter, vi opfører. Så vi skal have en diskussion om den overordnede plan, mener Hans Skou.

Steen B. Andersen (S):- Jeg er noget skeptisk. Privatfoto
Annonce

S: Noget skeptisk

Hos Socialdemokraterne er kulturudvalgsformand Steen B. Andersen ligeledes meget skeptisk over for forslaget fra kulturrådmanden:

- Det lyder lidt smalt, og vi bliver nødt til at se på halkapaciteten i midtbyen, inden vi beslutter noget. Jeg anerkender, at udspring har et behov, og det skal vi også se på, siger han.

Steen B. Andersen understreger, at byens fortætning kalder på flere idrætsfaciliteter, fordi vi bliver flere indbyggere i kommunen.

- Men det kræver en nærmere granskning og diskussion af behovet for at vurdere, om det skal være en svømmehal eller noget andet, siger Steen B. Andersen.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) byder debatten velkommen.

- Jeg er åben for en debat, og hvis ikke der er opbakning må byrådet sende det til nærmere drøftelser i kulturudvalget. Men det, jeg ønsker, er at opgradere idrætsfaciliteterne i midtbyen, så mange flere kan få svømmetider. I dag har vi et udendørs udspringsbassin, der kun er åbent otte uger om året. Det er dårlig udnyttelse. Ved at opføre en ny indendørs svømmehal med udspringsmuligheder vil mange flere kunne benytte det, fremhæver Rabih Azad-Ahmad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce