Annonce
Østjylland

Politikere: iPads er ikke nødvendigvis det eneste rigtige

Lone Jakobi (S) og resten af byrådsmedlemmerne bruger selv iPads til byrådsarbejdet, og der er ingen tvivl om, at de fortsat ønsker digitale redskaber i de kommunale skoler. Det er dog ikke sikkert, at det skal være iPads for alle. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Der er ingen tvivl om, at der fortsat skal arbejdes digitalt i Odder Kommunes skoler, men måske er iPads alene ikke vejen frem. Derfor har politikerne bedt om alternative forslag.

Odder: Der er ingen vaklen om, hvorvidt vi skal arbejde digitalt i vores skoler.

Sådan siger Lone Jakobi (S) efter mandagens møde i børn-, uddannelses- og kulturudvalget.

Her skulle udvalget bevilge penge til indkøb af nye iPads til kommunens skoler. 10 millioner kroner over de næste fire år inklusive en halv million til efteruddannelse af lærere.

Men før udvalgsmedlemmerne træffer den beslutning, vil de vide mere.

Sidste år bestilte udvalget nemlig en evaluering af det digitale læringsmiljø på kommunens skoler. Evalueringen pegede på nogle problemstillinger, som også flere forældre har forsøgt at gøre politikerne opmærksomme på: iPad er ikke nødvendigvis det bedste redskab i udskolingen, det er ikke sikkert, det er nødvendigt for de yngste elever at have iPads med hjem, og så er der tilsyneladende stor forskel på, hvor meget iPad'en bliver brugt i undervisningen.

- Det er klart, at selvom det egentlig ikke var en del af beslutningsdagsordenen, så diskuterede vi selvfølgelig evalueringen, siger udvalgsformanden, der især drog en tydelig konklusion fra mødet.

- Der er i den grad behov for, at vi husker, hvad det var, vi ville med digitale platforme i skolen. Der er ingen tvivl om, at der er brug for en revitalisering, og det kræver kompetenceudvikling, siger Lone Jakobi.

Derfor er der afsat 500.000 kroner til efteruddannelse af lærerne.

Annonce

De tre modeller

Model 1

0. – 3. klasse – klassesæt iPads

4. – 6. klasse – Personlig iPad

7. – 10. klasse – Personlig PC

Model 2

0.– 3. klasse – Ingen device

4. – 6. klasse – Personlig iPad

7. – 10. klasse – PC

Model 3

0.- 6. klasse – iPad

7. 10. klasse - PC

Evalueringen af de digitale læringsmiljøer kan læses på kommunens hjemmeside under børn-, uddannelses- og kulturudvalgets dagsorden.

Alle skal være lige

I forvaltningens oplæg til politikerne var der næsten udelukkende fokus på, at der fortsat skal være iPads til alle på alle klassetrin, men sådan bliver det ikke nødvendigvis.

Udvalget bad nemlig forvaltningen regne på tre andre modeller, og ønsker også skolebestyrelsernes input, inden den endelige beslutning træffes forud for budgetforhandlingerne.

- Det står eksempelvis ikke soleklart for mig, hvorfor de ældste ikke bare skal have en bærbar pc, siger Lone Jakobi til forvaltningens forslag om, at der som supplement til iPad indkøbes bærbare pc'er i klassesæt til udskolingen.

Som da beslutningen om digitale læringsmiljøer i skolerne blev besluttet i 2012, så er der stadig flertal for, at det er skolerne og dermed kommunens opgave at sikre, at alle elever har lige adgang til digitale redskaber.

Det kommer dermed ikke på tale, at bede de ældste elever om selv at medbringe eksempelvis en pc.

Udvalget mødes næste gang 16. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indbrud i Østjylland: Antallet skal ned og opklaringsprocenten skal op

Det er glædelige nyheder, man kunne læse i Århus Stiftstidende lørdag. Antallet af indbrud i Østjyllands politikreds er nemlig raslet ned de seneste ti år. 34 procent er antallet faldet i hele Østjylland, mens der i Norddjurs alene var 65 procent færre indbrud i 2018 end for ti år siden. Det er utroligt positivt og vigtigt i en tid, hvor man ud fra døgnrapporter og krim-historier på tværs af medierne indimellem kunne tro, at det modsatte var tilfældet. Og hvem skal så have buketten af roser for de markant forbedrede tal? Flere i virkeligheden. Først og fremmest har politiet ydet en stor indsats med at oplyse og klæde borgerne på, så de ved lige præcis hvilke trick, en langfingret gæst ikke bryder sig om. Dernæst har borgerne taget rådene til sig og fra 2016, efter at politiet havde gennemført en større oplysningskampagne, begyndte indbrudsstatistikken at blive mærkbart bedre. Derfor kan det næsten lyde jubeloptimistisk, når vicepolitiinspektøren ved Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, taler om at få sænket indbruddene i privat beboelse med yderligere to tredjedele over de næste år. Men det er dejligt med ambitioner. Dejligt med himmelstræbende mål, for et indbrud er ét for meget. Som de fleste, der har haft indbrud, kan skrive under på, så kan det blive dyrt for den ramte, det kan betyde tab af uerstattelige effekter, give bøvl med forsikringen og ikke mindst utryghed.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce