Annonce
Aarhus

Politikere kræver handling: Lav videoovervågning i dødskryds

Hvordan beskyttes de bløde trafikanter bedst? Midt- og Vestsjællands Politi forsøger sig nu med videoovervågning af to farlige kryds, og Østjyllands Politi afviser ikke, at det kan være en mulighed i dødskrydset ved Ringvejen. Foto: Flemming Krogh
Lovændring gør det muligt at overvåge kryds, hvor der køres vanvidskørsel.
Annonce

AARHUS: To unge kvinder er i løbet af to år blevet dræbt i krydset Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej i det vestlige Aarhus.

Nu er det nok, mener Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge.

Han skriver på Twitter, at han vil have overvågning i de kryds, "hvor fart og hensynsløshed koster liv og skaber frygt og utryghed".

Og strafniveauet bør matche kynismen bag rettet, mener rådmanden.

Så nu kommer spørgsmålet: Hvorfor sætter Østjyllands Politi ikke overvågningskameraer op i det meget omtalte kryds?

Stribevis af bilister kører over for rødt lys på stedet. Det oplever både kørelærere og cyklister, hvilket vi kunne fortælle om forleden.

Annonce

300 kameraer

Det spændende er, at politiet i dag kan opsætte kameraer i trafikkryds:

Midt- og Vestsjællands Politi har således planer om i år at opsætte seks overvågningskameraer, som skal fordeles på to trafikerede kryds i Greve Kommune, som skal overvåges døgnet rundt.

Overvågningen er en del af den pakke, Tryghed og sikkerhed i det offentlige Rum, som Folketinget vedtog sidste år. I alt skal der sættes 300 nye kameraer op på landsplan.

- Jeg har en forventning om, at overvågningen vil gøre det lettere at gribe ind over for de få, som kører hensynsløst, siger borgmester Pernille Beckmann, Greve Kommune, til Århus Stiftstidende.

- Der køres ofte virkelig grimt og hurtigt i krydsene, som ligger tæt på nogle af vores sociale boligkvarterer.

Aarhus bliver ikke til at bo i, hvis vanvidsbilisterne får overtaget, mener Almaz Mengesha. Specielt i krydset Ringvejen/Edwin Rahrs Vej bag hende bliver der kørt hensynsløst, mener hun. Hun tog tidligere på året sagen i egen hånd. Foto: Michael Svenningsen

En af dem, der synes, det lyder spændende med en overvågning af krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej er byrådsmedlem Almaz Mengesha fra Venstre.


Sagen er jo, at krydset i sig selv ikke fejler noget. Det er færdselskulturen i området, som skaber problemerne.

Almaz Mengesha, byrådsmedlem for Venstre.


Avisen skrev om hende tidligere på året, efter hun var kørt efter et hold vanvidsbilister, som havde kørt råddent i netop i det kryds.

Efter at have standset dem, skælte hun dem huden fuld.

- Det kan godt være, at det er videoovervågning, der skal til. Jeg vil i hvert fald ikke afvise det. For sagen er jo, at krydset i sig selv ikke fejler noget. Det er færdselskulturen i området, som skaber problemerne, siger hun.

Annonce

Afviser ikke video

Så hvad har Østjyllands Politi af planer på det her område?

De går tilsyneladende ikke lige i retning af overvågning af krydset.

Ulykkesbilen, en Mazda 2, ramte tirsdag en 23-årig kvinde i krydset Edwin Rahrs Vej/Ringvejen. Kvinden døde som følge af påkørslen. For godt to år siden blev en 21-årig kvinde dræbt samme sted. Foto: Flemming Krogh

- Videoovervågning er et af mange redskaber, man kan bruge. Det er i øvrigt ikke alle kryds, der egner sig til overvågning, siger politiinspektør Brian Olsen, Østjyllands Politi.

- Men har I undersøgt, om krydset egner sig til overvågning?

- Jeg kan ikke løfte sløret for, hvad vi konkret gør og har gjort. Men vi afviser bestemt ikke videoovervågning. Det vil være et element i den samlede vurdering af den polititaktiske indsats i området, siger Brian Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce