Annonce
Østjylland

Politikere vil have input til det gode børneliv

Børnenes stemme er i fokus i den børne- og ungepolitik, som lige nu er i høring. Og det har været vigtigt for udvalget med Lone Jakobi (S) i spidsen. Arkivfoto: Martin Ravn
Det gode børneliv handler om fælles ansvar sammen og på tværs - eller gør det? Kommunens nye børne- og ungepolitik er sendt i høring.

Odder: Syv temaer danner rammen for den børne- og ungepolitik, som lige nu er i høring i Odder Kommune.

Det handler i al sin enkelthed om, hvordan kommunens tre overordnede politikker for Det Gode Liv, Økonomisk Børedygtighed og Vækst og Udvikling også kan gælde for kommunens børn.

Det første af de syv temaer er ikke overraskende "inkluderende fællesskaber".

Et udtryk, der er blevet brugt meget af politikere og forvaltningen, siden man i 2017 satte gang i en analyse af sårbare børn og unge i kommunen oven på en voldsom stigning i antallet af børn, der har behov for specialtilbud.

"Alle børn har behov for at opleve sig som værdifulde og have deltagelsesmuligheder i fællesskabet," står der blandt andet.

I forlængelse heraf er der også overskrifter som:

"Samarbejde hele vejen rundt om barnet", "forebyggelse og tidlige, rettidige indsatser" og "helhed og sammenhæng".

Derudover fokuserer politikken på læring, udvikling, trivsel og dannelse, et sundt og aktivt børneliv. Og så er barnets stemme i fokus.

Annonce

Barnets stemme er vigtig, for vi er nødt til at holde blikket skarpt rettet mod dem det hele handler om.

Lone Jakobi (S)

Det handler om børn

- Barnets stemme er vigtig, for vi er nødt til at holde blikket skarpt rettet mod dem, det hele handler om, siger Lone Jakobi (S), der er formand for børne-, uddannelses- og kulturudvalget.

- Samtidig er det en meget tydelog besked til vores dygtige medarbejdere om, at vi vil have børnene og deres familier med i beslutningerne.

Blandt andet tror udvalgsformanden, at man derved kan få større indsigt i, hvad der motiverer børnene, og hvorfor nogle børn ikke går i skole.

Kommunens børnepolitik bygger på FN's børnekonventions grundlæggende principper om sundhed, sikring af barnets interesser, retten til at udtrykke sine meninger, ligestilling, beskyttelse mod diskrimination, social sikkerhed og hvile og fritid.

Den er sendt i høring frem til 15. april, hvorefter den igen skal behandles først i børne-, uddannelses- og kulturudvalget, inden byrådet giver det endelige stempel på den politik, der skal danne ramme for politiske beslutninger omkring børn og unge i Odder i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce