Annonce
Østjylland

Borgerforslag opnåede på kort tid 358 stemmer: Politikere vil se nærmere på forslag om tung trafik

Borgerforslaget om at spærre for tung trafik på Vestermarken skal en tur forbi miljø-, tkenik- og klimaudvalget, inden det skal tilbage i byrådet. Arkivfoto
Lidt mere end et år efter kommunen åbnede for borgerdrevne forslag, kom det første forbi byrådet mandag aften.

Odder: Det tog ikke lang tid for et forslag om at gøre noget ved den tunge trafik på Vestermarken at komme på byrådets dagsorden.

Forslaget, der blev stillet af Thomas Jørgensen, opnåede på kort tid de krævede 358 stemmer det kræver, for at et borgerdrevent forslag at komme i byrådet.

- Så vi skriver historie her i aften, indledte borgmester Uffe Jensen (V) behandlingen af punkt 16 vedrørende spærring for gennemgående tung trafik på Vestermarken.

- Det bliver spændende, hvordan vi håndterer det, supplerede Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget.

Det blev dog ikke til meget sagsbehandling af sagen, da byrådet hurtigt var enige om, at forslaget skal have en ordentlig sagsbehandling.

- Vi vil gerne have sagen i miljø-, teknik- og klimaudvalget, så det kan blive gennemarbejdet. Og vi har allerede gjort en del tiltag. Blandt andet skiltes der fra Grobshulevej til at man kører over Balle, uddybede Ole Lyngby Pedersen.

Annonce
Vi skriver historie i aften. Det er første gang et borgerdrevent forslag opnår stemmer nok til at blive behandlet i byrådet.

Uffe Jensen, borgmester

Retur til byrådet

Kresten Bjerre (R) støttede også en viderebehandling af forslaget i udvalget.

- Men vi skal havde det tilbage i byrådet, for det er jo et borgerdrevent forslag, sagde han.

Også Marianne Hundebøll (SF) var glad for at få et forslag direkte fra borgerne til behandling i byrådet.

- Og jeg vil gerne opfordre alle borgere til at stille forslag eller kigge på nogle af de forslag, der allerede ligger på kommunens hjemmeside, sagde hun.

Forslagets ophavsmand var til stede i byrådssalen under behandlingen.

- Det er første gang, jeg er til et byrådsmøde, sagde Thomas Jørgensen efter mødet.

Han var godt tilfreds med udfaldet.

- Det er nok den rigtige måde, sagde han efter mødet.

13 forslag til afstemning

Det var et enigt byråd, der i juni 2018 vedtog en toårig forsøgsperiode, der giver alle borgere mulighed for at stille forslag, som de gerne vil have byrådet til at drøfte.

Et forslag skal have minimum 358 stemmer for at komme til behandling.

Lige nu ligger der 13 forslag på www.odder.dk, som der kan stemmes på. De fleste af dem omhandler trafiksikkerhed.

Har et forslag ikke opnået stemmer nok inden seks måneder, bliver det fjernet fra hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce