Annonce
Debat

Politikerne bør sætte sig i spidsen for de langtrækkende visioner for Aarhus

Højen og området ved væddeløbsbanen. Foto: Flemming Krogh

Åbent brev til byrådspolitikerne i Aarhus Byråd:

Kære byrådspolitikere. Igen og igen har vi igennem de senere år undret os over, hvordan Aarhus i høj grad formes af driftige bygherrer med store penge og gode ideer.

På det seneste har vi som beboere i området omkring Jydsk Væddeløbsbane overværet, at politikere tilsyneladende overlader det til én bygherre og diverse idrætsorganisationer at tilvejebringe en løsning for området. En løsning, som på forunderlig vis tilsidesætter ethvert hensyn og enhver høring af områdets menige brugere. En løsning, som ikke har blik for den rekreative og kulturhistoriske værdi, som området har.

Det er en dybt bekymrende udvikling, som bekræftes af aktindsigt i kommunikationen imellem Teknik og Miljø og revisionsfirmaet Pwc. Det er påfaldende, hvor lidt Teknik og Miljø nævner nabohensyn, og hvor meget det handler om provenu og bebyggelse af den grønne oase. Vi havde forventet en større forståelse for naboerne og de mange brugere af området, fra en politisk styret forvaltning.

Det må efter vores bedste mening være de folkevalgte politikere, der skal være byudviklere i Aarhus, og ikke en blandet flok bygherrer og organisationer med særinteresser og kortsigtede økonomiske hensyn.

Hvis vi overlader udviklingen af vores by til private aktører - der udelukkende udmærker sig ved at være de første til at tage et initiativ - fremfor til politikere, der netop er valgt til at have langtrækkende visioner for vores by, ender Aarhus som et tætbebygget klondike, hvor de tilbageværende, bynære, grønne oaser plastres til med byggeri.

Vi må anmode vores folkevalgte politikere om at højne den demokratiske proces, selv at sætte sig i spidsen for de langtrækkende visioner for Aarhus og at have fokus på de løsninger, der vil være til gavn for hele byen og alle dens borgere både nu og i fremtiden. En by uden historie og uden åndehuller vil ikke være en by, der er værd at leve i, og dermed vil vores politikere have spillet fallit i deres opgave.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce