Annonce
Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Kulturchef i Aarhus Kommune, Lars Davidsen, på Godsbanen. Foto: Axel Schütt
Organisationen Godsbanen har lejet sig ind på området og kan bruge det, som den vil.

AARHUS: Hvis skulpturen "Balls Tell it All" er for provokerende og kønsdiskriminerende, kan politikere eller embedsmænd i Aarhus Kommune så ikke bare beslutte at fjerne den, ligesom byrådet har fjernet den seriøse skulptur Vanddragen på Store Torv?

Nej, det kan de ikke, er svaret.

- Organisationen Godsbanen har lejet sig ind på det kommunale areal, hvor den tidligere godsbanegård lå. Derfor har Godsbanen råderet over arealet og kan bruge det som den vil inden for lovens rammer akkurat ligesom for eksempel Kunsthal Aarhus og Teatret Svalegangen kan bruge deres steder, forklarer kulturchef i Aarhus Kommune, Lars Davidsen.

Annonce

Godsbanen skal respektere de faste ting, der allerede er på stedet, men kan ellers disponere over området. Og direktøren Flemming Dybbøl har altså fuld ret til at stille skulpturer og andet op. Politikere og embedsmænd kan ikke blande sig i det.

Bør i skammekrogen

Trine Rytter Andersen siger, at hun mener, skulpturen skal i skammekrogen - hvor det så end er.

Flemming Dybbøl siger, at han ikke har tænkt sig at fjerne "Balls Tell it All".

- Den skal ikke blive stående for min skyld, men den skal heller ikke fjernes for Trine Rytter Andersens skyld, siger han.


Organisationen Godsbanen har råderet over arealet og kan bruge det som den vil inden for lovens rammer.

Kulturchef Lars Davidsen


- Måske skal vi tage en åben debat om den. Det her handler ikke om en kamp, der skal vindes eller tabes, siger Flemming Dybbøl.

Annonce

Hørte om den i radioen

Han forklarer at han blev opmærksom på skulpturen gennem en debat i Danmarks Radios P4 og tog fat i kunstneren.

- Når der nu var sådan en voldsom debat, syntes jeg, at folk skulle have lov til at se værket. Så jeg ringede til Henrik Busk Andersen og spurgte, om vi kunne udstille skulpturen på Godsbanen. To dage efter ringede han og sagde, at han ville forære Godsbanen "Balls Tell it All", siger Flemming Dybbøl og fortsætter:

- Når lederen af Aarhus Billedkunst Center, Kirstine Schiess Højmose, er utilfreds med ikke at være spurgt på forhånd, må jeg sige, at Billedkunstcentret bestemmer ikke, hvad der skal være her. Det gør organisationen. Jeg lytter gerne, men ingen har vetoret, og det er en fin skulptur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce