Annonce
Østjylland

Politikerne sender plan for fremtidens Horsens i høring: Hvor skal der bygges? Og hvor skal der rejses skov?

Den nye bydel nord for Nørrestrand i Horsens er et af de seneste byudviklingsområder, hvor kommunen har udstykket. Op mod 9000 mennesker kan ende med at få deres hjem i den nye bydel. Nu kan flere områder komme i spil til byudvikling, når et forslag til en ny kommuneplan sendes i høring. Foto: Michael Svenningsen
Nu kan alle komme med kommentarer og input til den nye kommuneplan, som byrådet har sendt i høring i otte uger. Politikerne inviterer til fem borgermøder om planen.

Horsens: Hvordan skal Horsens se ud i fremtiden? Hvor skal der bygges boliger og erhverv, hvor skal der rejses skov - og hvad med den bæredygtige udvikling?

Hvis du har forslag til det, så er det nu, du skal melde dig på banen.

Horsens Kommune barsler nemlig med et forslag til en ny kommuneplan, som fra på tirsdag bliver sendt i høring i otte uger.

Annonce

I planen giver kommunen bl.a. sine bud på en række nye bolig- og erhvervsområder, og byrådet har besluttet, at borgerne skal kunne give deres besyv med.

- Vi har masser af bud på, hvad den nye kommuneplan skal indeholde, f.eks. forslag til områder med skovrejsning. Vi har også bud på, hvor der kan bygges nye virksomheder, og hvordan vi sikrer en bæredygtig udvikling. Men vi vil også rigtig gerne høre, hvad horsensianerne mener. Er der f.eks. andre områder, vi skal inddrage i vores planlægning, eller hvad mener borgerne? Hvis man har lyst til at byde ind med gode forslag, er det nu, man har mulighed for det, siger borgmester Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse.

Tegner de store streger

I løbet af de kommende otte uger er der rig mulighed for at blive klogere på, hvad kommuneplanen betyder for ens nærområde og for kommunen som helhed. Horsens Kommune afholder nemlig fem digitale borgermøder.

- Kommuneplanen er vigtig, fordi det er her, vi som byråd - sammen med alle, der bor i Horsens Kommune - tegner de store streger for, hvordan vi udvikler vores kommune i de kommende år. Det gælder både for selve Horsens, for alle vores skønne byer i oplandet og for alt det, der ligger derimellem. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil deltage i den dialog, vi nu inviterer til, siger Peter Sørensen.

Borgermøder om kommuneplanen

  • Tirsdag 18. maj 2021 kl. 19-21: Mødet handler om det område, der dækker Brædstrup, Sdr. Vissing, Nim, Lund og Østbirk.
  • Onsdag 26. maj 2021 kl. 19-21: Mødet handler om det område, der dækker Egebjerg, Gedved, Hovedgård og Søvind.
  • Mandag 7. juni 2021 kl. 19-21: Mødet handler om det område, der dækker Horsens by, Hatting, Endelave og Sejet.
  • Tirsdag 8. juni 2021 kl. 19-20.30: Temamøde om den grønne og blå kommune - Landskab, natur og friluftsliv.
  • Tirsdag 15. juni 2021 kl. 19-20.30: Temamøde om den gode kommune at bo og drive erhverv i - Byudvikling, byvækst og byomdannelse.

Møderne afholdes digitalt. Forslaget til den nye kommuneplan kan læses på www.horsens.dk/kommuneplan. Her kan man også læse mere om de fem borgermøder, og hvordan man deltager i dem.

Borgermøderne er arrangeret, så tre af dem handler om kommunen delt op i geografiske områder, mens de to øvrige er temamøder, der handler om henholdsvis "Den grønne og blå kommune" og "Den gode kommune at bo og drive erhverv i".

- I Horsens Kommune vokser vi fortsat, fordi flere borgere og virksomheder ønsker at flytte hertil. Det er dejligt, at flere vil være en del af vores fællesskab, men det stiller også krav til omtanke i den måde, vi planlægger den fysiske udvikling af vores kommune på. Det er en balancegang at finde plads til det hele, siger Peter Sørensen.

Hvad er en kommuneplan?

En kommuneplan er den overordnede plan for den fysiske udvikling i Horsens Kommune.

Planen omfatter alle arealer i kommunen.

Den gælder for en periode på 12 år, men hvert fjerde år skal byrådet tage stilling til, om den skal ændres helt eller delvist eller genvedtages med samme indhold.


Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Aarhus

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce