Annonce
Østjylland

Politisk kaos: Lukket skole får ny chance

For godt en måned siden kæmpede Mølleskolen for at få politikerne i Norddjurs til at droppe lukningen af deres skole. For fjorten dage gik turen så til Toubroskolen, og nu ser det ud til, at de begge er i spil igen. Først efter 29. oktober vil politikerne beslutte, hvilken af de to skoler, der skal lukke. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Politikerne i Norddjurs dropper at sætte navn på den skole, der skal lukke i området syd for Grenaa til næste sommer. I stedet opstarter man en ny høringsperiode, hvor Mølleskolen og Toubroskolen kan kæmpe for deres sag på lige vilkår.

Annonce

Norddjurs: I august mente et politisk flertal i Norddjurs Kommune, at Mølleskolen i Ålsø skulle lukke til fordel for Toubroskolen i Trustrup. Så gik der en måned, og så var det Toubroskolen, der så ud til at trække det korteste strå og stå over for en lukning.

Men nu har politikerne for en stund valgt at lade være med at pege på nogen af skolerne. De har bare konkluderet, at én af dem skal lukke.

Det fremgår af et ændringsforslag til den nye skolestruktur, som er en del af den budgetaftale, kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune andenbehandler tirsdag aften. Randers Amtsavis er kommet i besiddelse af ændringsforslaget, som er udarbejdet af forligspartierne Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti og dateret 5. oktober 2018 uden dog at have været offentliggjort nogen steder før mødet.

Annonce

Ny høring

Ifølge ændringsforslaget er det fortsat en ambition for forligspartierne, at der skal lukkes en af de to skoler syd for Grenaa. Men beslutningen om, hvorvidt det skal være Toubroskolen eller Mølleskolen, der skal lade livet, er trukket ud af aftaledokumentet.

"(Der) træffes endelig afgørelse om fysisk placering på baggrund af en fælles og ligeværdig dialog med repræsentanter for Toubroskolen og Mølleskolen fra den 10. oktober til den 29. oktober, hvorefter aftalepartierne tager endelig stilling. I samme periode gennemføres en ligeværdig høring af alle parter om etableringen af skoletilbuddet syd for Grenaa", står der i dokumentet.

Annonce

Anerkender skolekritik

Beslutningen om at undlade at sætte navn på den skole, der skal lukkes, skal ifølge Venstres gruppeformand Kasper Bjerregaard ses som en anerkendelse af den kritik, som særligt Toubroskolen har rettet mod politikerne.

Kritikken går på, at Toubroskolen helt uden advarsel blev kastet ind i spareplanerne i stedet for Mølleskolen for bare fjorten dage siden, og derfor ikke har haft de samme muligheder for at kæmpe for overlevelse, som Mølleskolen har haft.

- Vi er i forligspartierne enige om, at der kun skal være én enhed i det område. Men der skete et skifte i planerne fra førstebehandlingen til andenbehandlingen af budgettet, og i den forbindelse har Toubroskolen med rette følt sig noget dårligt behandlet, siger Kasper Bjerregaard og fortsætter:

- Derfor nulstiller vi nu debatten en lille smule, og så starter vi en proces op, hvor de to skoler bliver behandlet ens. Det er ikke elegant, men det er dét, vi ligesom kan gøre for at stille dem ens, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kommunal topchef dømt for bestikkelse

Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Annonce