Annonce
Debat

Politisk slagsmål: Tænker de på folkesundhed eller taburetter?

"Og så er det en skændsel, at Venstre, midt i denne forfærdelige pandemi, nedgør de danske sundhedsmyndigheder ved at forlange en "second opinion" i forbindelse med udmeldinger fra dem. Ved Venstre ikke, at alle sundhedsmyndigheder i Europa, ja i hele verden, taler sammen og udveksler erfaringer og resultater", spørger Preben Holst. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: Lørdag 21. november var Aarhus fyldt godt op med traktorer pyntet med forskellige former for verbale manifestationer, hvor ord som demokrati, grundlov, røde partier og ikke mindst ærlighed var dominerende. Budskaberne var klare: Ud med den røde regering og ind med de blå.

Og når man nu cyklede en tur langs hele traktorkøen, måtte man jo beundre den solidaritet, som denne demonstration var et udtryk for, og også det synlige bevis på, at i Danmark fungerer den del af demokratiet også: Borgernes helt legale ret til at demonstrere.

Men alligevel blev jeg lidt forstemt, når jeg lige havde hørt på tv, at danskernes opmærksomhed og varsomhed omkring coronarestriktionerne var i tilbagegang, især på grund af uenigheden på Christiansborg. Og denne demonstration har jo netop sit udspring i denne uenighed, og hvor de blå partier, som i en lang periode ikke rigtig har været på banen, puster voldsomt til denne uenighed. De lugter blod, politisk blod, og med det simple mål selv at komme til fadet - uagtet, at de derved bliver ansvarlige for danskernes vigende coronaopmærksomhed.

Annonce


Iøvrigt mener jeg, at jeg så selveste Inger Støjbjerg, som vist nok har en sag kørende, sidde inde i en traktor, som havde et stort skilt klistret foran traktoren, hvorpå der stod: "Et demokrati kræver ærlighed" - blå ærlighed må man så forstå!


Men i sidste ende er det jo danskernes sundhed, det handler om, og her viser tallene med stor tydelighed, at vi i Danmark indtil videre er kommet særdeles godt igennem krisen. Ikke mindst, fordi vi har nogle fantastiske sundhedsmyndigheder!

Og så er det en skændsel, at Venstre, midt i denne forfærdelige pandemi, nedgør de danske sundhedsmyndigheder ved at forlange en "second opinion" i forbindelse med udmeldinger fra dem.

Ved Venstre ikke, at alle sundhedsmyndigheder i Europa, ja i hele verden, taler sammen og udveksler erfaringer og resultater? Jo, selvfølgelig gør de det, men alligevel taler de om en "second opinion" med det resultat, at nogle mennesker begynder at være skeptiske overfor myndighederne i Danmark. Og dermed skeptiske overfor beskyttelsen mod corona.

Så må man jo spørge, om det er sundheden i Danmark, de tænker på, eller det bare er for egen vinding i form af et valg, hvor de så selv kan komme ind på taburetterne!

Respekt for landmændene og den solidariske demonstration, men disrespekt for de politikere, der bruger regeringens i øvrigt helt klare fejltrin omkring minkene til at puste til utilfredshed med de danske myndigheder!

Iøvrigt mener jeg, at jeg så selveste Inger Støjbjerg, som vist nok har en sag kørende, sidde inde i en traktor, som havde et stort skilt klistret foran traktoren, hvorpå der stod: "Et demokrati kræver ærlighed" - blå ærlighed må man så forstå!

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce