Annonce
Debat

Politisk slagsmål: Tænker de på folkesundhed eller taburetter?

"Og så er det en skændsel, at Venstre, midt i denne forfærdelige pandemi, nedgør de danske sundhedsmyndigheder ved at forlange en "second opinion" i forbindelse med udmeldinger fra dem. Ved Venstre ikke, at alle sundhedsmyndigheder i Europa, ja i hele verden, taler sammen og udveksler erfaringer og resultater", spørger Preben Holst. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Lørdag 21. november var Aarhus fyldt godt op med traktorer pyntet med forskellige former for verbale manifestationer, hvor ord som demokrati, grundlov, røde partier og ikke mindst ærlighed var dominerende. Budskaberne var klare: Ud med den røde regering og ind med de blå.

Og når man nu cyklede en tur langs hele traktorkøen, måtte man jo beundre den solidaritet, som denne demonstration var et udtryk for, og også det synlige bevis på, at i Danmark fungerer den del af demokratiet også: Borgernes helt legale ret til at demonstrere.

Men alligevel blev jeg lidt forstemt, når jeg lige havde hørt på tv, at danskernes opmærksomhed og varsomhed omkring coronarestriktionerne var i tilbagegang, især på grund af uenigheden på Christiansborg. Og denne demonstration har jo netop sit udspring i denne uenighed, og hvor de blå partier, som i en lang periode ikke rigtig har været på banen, puster voldsomt til denne uenighed. De lugter blod, politisk blod, og med det simple mål selv at komme til fadet - uagtet, at de derved bliver ansvarlige for danskernes vigende coronaopmærksomhed.


Iøvrigt mener jeg, at jeg så selveste Inger Støjbjerg, som vist nok har en sag kørende, sidde inde i en traktor, som havde et stort skilt klistret foran traktoren, hvorpå der stod: "Et demokrati kræver ærlighed" - blå ærlighed må man så forstå!


Men i sidste ende er det jo danskernes sundhed, det handler om, og her viser tallene med stor tydelighed, at vi i Danmark indtil videre er kommet særdeles godt igennem krisen. Ikke mindst, fordi vi har nogle fantastiske sundhedsmyndigheder!

Og så er det en skændsel, at Venstre, midt i denne forfærdelige pandemi, nedgør de danske sundhedsmyndigheder ved at forlange en "second opinion" i forbindelse med udmeldinger fra dem.

Ved Venstre ikke, at alle sundhedsmyndigheder i Europa, ja i hele verden, taler sammen og udveksler erfaringer og resultater? Jo, selvfølgelig gør de det, men alligevel taler de om en "second opinion" med det resultat, at nogle mennesker begynder at være skeptiske overfor myndighederne i Danmark. Og dermed skeptiske overfor beskyttelsen mod corona.

Så må man jo spørge, om det er sundheden i Danmark, de tænker på, eller det bare er for egen vinding i form af et valg, hvor de så selv kan komme ind på taburetterne!

Respekt for landmændene og den solidariske demonstration, men disrespekt for de politikere, der bruger regeringens i øvrigt helt klare fejltrin omkring minkene til at puste til utilfredshed med de danske myndigheder!

Iøvrigt mener jeg, at jeg så selveste Inger Støjbjerg, som vist nok har en sag kørende, sidde inde i en traktor, som havde et stort skilt klistret foran traktoren, hvorpå der stod: "Et demokrati kræver ærlighed" - blå ærlighed må man så forstå!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Danmark

Lyt med på Erhvervsklubben: Vestas truer med at forlade Danmark

Alarm 112

Bøderegn for brud på corona-regler: 14 sigtet for at samles på netcafé

Annonce