Annonce
Debat

Politisk slagsmål: Tænker de på folkesundhed eller taburetter?

"Og så er det en skændsel, at Venstre, midt i denne forfærdelige pandemi, nedgør de danske sundhedsmyndigheder ved at forlange en "second opinion" i forbindelse med udmeldinger fra dem. Ved Venstre ikke, at alle sundhedsmyndigheder i Europa, ja i hele verden, taler sammen og udveksler erfaringer og resultater", spørger Preben Holst. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

DEBAT: Lørdag 21. november var Aarhus fyldt godt op med traktorer pyntet med forskellige former for verbale manifestationer, hvor ord som demokrati, grundlov, røde partier og ikke mindst ærlighed var dominerende. Budskaberne var klare: Ud med den røde regering og ind med de blå.

Og når man nu cyklede en tur langs hele traktorkøen, måtte man jo beundre den solidaritet, som denne demonstration var et udtryk for, og også det synlige bevis på, at i Danmark fungerer den del af demokratiet også: Borgernes helt legale ret til at demonstrere.

Men alligevel blev jeg lidt forstemt, når jeg lige havde hørt på tv, at danskernes opmærksomhed og varsomhed omkring coronarestriktionerne var i tilbagegang, især på grund af uenigheden på Christiansborg. Og denne demonstration har jo netop sit udspring i denne uenighed, og hvor de blå partier, som i en lang periode ikke rigtig har været på banen, puster voldsomt til denne uenighed. De lugter blod, politisk blod, og med det simple mål selv at komme til fadet - uagtet, at de derved bliver ansvarlige for danskernes vigende coronaopmærksomhed.

Annonce


Iøvrigt mener jeg, at jeg så selveste Inger Støjbjerg, som vist nok har en sag kørende, sidde inde i en traktor, som havde et stort skilt klistret foran traktoren, hvorpå der stod: "Et demokrati kræver ærlighed" - blå ærlighed må man så forstå!


Men i sidste ende er det jo danskernes sundhed, det handler om, og her viser tallene med stor tydelighed, at vi i Danmark indtil videre er kommet særdeles godt igennem krisen. Ikke mindst, fordi vi har nogle fantastiske sundhedsmyndigheder!

Og så er det en skændsel, at Venstre, midt i denne forfærdelige pandemi, nedgør de danske sundhedsmyndigheder ved at forlange en "second opinion" i forbindelse med udmeldinger fra dem.

Ved Venstre ikke, at alle sundhedsmyndigheder i Europa, ja i hele verden, taler sammen og udveksler erfaringer og resultater? Jo, selvfølgelig gør de det, men alligevel taler de om en "second opinion" med det resultat, at nogle mennesker begynder at være skeptiske overfor myndighederne i Danmark. Og dermed skeptiske overfor beskyttelsen mod corona.

Så må man jo spørge, om det er sundheden i Danmark, de tænker på, eller det bare er for egen vinding i form af et valg, hvor de så selv kan komme ind på taburetterne!

Respekt for landmændene og den solidariske demonstration, men disrespekt for de politikere, der bruger regeringens i øvrigt helt klare fejltrin omkring minkene til at puste til utilfredshed med de danske myndigheder!

Iøvrigt mener jeg, at jeg så selveste Inger Støjbjerg, som vist nok har en sag kørende, sidde inde i en traktor, som havde et stort skilt klistret foran traktoren, hvorpå der stod: "Et demokrati kræver ærlighed" - blå ærlighed må man så forstå!

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Debat

Boringsnære beskyttelsesområder har konsekvenser: Vi ønsker en korrekt beregnet erstatning, så vi kan komme videre

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce