Annonce
Byudvikling

Politisk velvilje men ingen løfter til stort halprojekt i Rårup

En om- og tilbygning af Rårup Hallen skal skabe et samlingspunkt og danne grundlag for fællesskaber og øget tilflytning. Men uden kommunale kroner falder projektet fra hinanden. I den forbindelse er det fra politisk side netop blevet sparket til hjørne - eller rettere sagt til efterårets budgetforhandlinger i Hedensted Kommune. Illustration: Arkitektfirmaet Nord
Et stort halprojekt i Rårup til 11,5 millioner kroner har brug for et kommunalt tilskud på 2,2 millioner kroner for at projektet kan realiseres. Sagen blev dog skudt til hjørne, da den blev udvalgsbehandlet forleden.

Rårup: Siden 2016 har man i Rårup arbejdet med planerne omkring en større om- og tilbygning af Rårup Hallen. Man er nu så langt med planerne, at politikerne i Hedensted Kommune er blevet orienteret om projektet på byrådets dialogmøde i mandags, ligesom det var på Udvalget for Fritid og Fællesskabs dagsorden på et møde på Juelsminde Rådhus i tirsdags.

Begge steder fik projektet og projektgruppen mange pæne ord med på vejen, men ingen løfter, idet projektet blev sparket til hjørne - eller rettere sagt til efterårets budgetforhandlinger, hvor det så bliver afgjort, om projektet får kommunal støtte eller ej. Der søges om et anlægstilskud på 2,2 millioner kroner. Samlet set arbejdes der med et budget på 11,5 mio. kroner.

Kommunale kroner er altafgørende

- Det er altafgørende for projektet, at kommunen vil støtte det. En del af finansieringen skal hentes hjem via ansøgninger til fonde, og her er det som oftest et krav, at kommunen blåstempler et sådant projekt med nogle midler, før man vil åbne for kassen. Lokale- og Anlægsfonden forlanger eksempelvis, at kommunen bidrager med et tilsvarende beløb som minimum, siger halinspektøren i Rårup, Christian Rasmussen, der også er med i projektgruppen.

Projektet er blevet døbt Æsken som en lokal pendant til Hernings Boxen, og man har fået assistance af professionelle rådgiver fra Halinspektørforeningen og Arkitektfirmaet Nord. Sognegården i Rårup er også tænkt ind i projektet, så aktiviteterne herfra flytter med ind i Æsken. Målet er at skabe ét naturligt samlingspunkt i Rårup for at gøre byen og omegnen endnu mere attraktiv for de lokale borgere og potentielle tilflyttere.

Annonce

Flere funktioner i Æsken

Via den påtænkte om- og tilbygning af hallen laves der - udover sognegårdens aktiviteter - plads til et moderne fitnessrum, omklædning til fitness, multisal, caféområde, anretterkøkken og udearealer med multibane og legeareal. Udover forskellige former for idræt er det planen at tilbyde kulturelle aktiviteter såsom koncerter, dilettant med videre.

Formanden for Udvalget for Fritid og Fællesskab, Liselotte Hillestrøm (S), har kun lovord tilovers for projektet.


Jeg synes, det er et rigtig spændende projekt. Det er rigtig godt tænkt at samle kulturen, foreninger og fællesskaber ét sted i byen, og ikke mindst gøre det ved kraftigt at opgradere et eksisterende byggeri, som har nogle år på bagen.

Liselotte Hillestrøm (S), formand for Udvalget for Fritid og Fællesskaber


- Jeg synes, det er et rigtig spændende projekt. Det er rigtig godt tænkt at samle kulturen, foreninger og fællesskaber ét sted i byen, og ikke mindst gøre det ved kraftigt at opgradere et eksisterende byggeri, som har nogle år på bagen. Men vi kan her i udvalget ikke gøre så meget andet lige nu end at anbefale det til resten af byrådet. Så må vi se til budgetforhandlingerne, om der kan samles et flertal for projektet, siger Liselotte Hillestrøm.

Rårup Hallen som den ser ud i dag. Foto: Henrik Dolmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce