Annonce
Aarhus

Pop-up-shop: Der er rift om værnemidler

Michelle Sejr Lassius, daglig leder af Safe Shop i Storcenter Nord, sælger værnemidler i butikken i alle ugens dage. Foto: Flemming Krogh
En pop-up-shop i Storcenter Nord har travlt med at sælge beskyttelse mod corona.
Annonce

AARHUS: De rå og enkle pallehylder i en midlertidig butik i Storcenter Nord er ved at være tømte. Der er rift om værnemidler som mundbind, ansigtsvisirer og dispensere med sprit. Især de gennemsigtige ansigtsvisirer er eftertragtede.

- Vi har totalt udsolgt af ansigtsvisirer. Siden lørdag har vi solgt dem i tusindvis, men nu er hylderne tomme for den vare, siger Michelle Sejr Lassius, daglig leder af Safe Shop i butikscentret.

En lind strøm af kunder holder hende konstant beskæftiget med at sælge værnemidler og med at svare på kundernes  spørgsmål om mundbinds effektivitet og med at fortælle om rensemidlet Biocid, der sprayes på kontaktflader som stole, borde og dørhåndtag.

Annonce

Visir er mest behageligt

- Biocid er effektivt i syv timer. Det betyder, at når vi sprayer overfladerne i vores butik om formiddagen, kan det holde til omkring lukketid, forklarer Michelle Sejr Lassius, som selv sværger til at bruge visir frem for mundbind.


Vi har totalt udsolgt af ansigtsvisirer. Siden lørdag har vi solgt dem i tusindvis, men nu er hylderne tomme for den vare.

Michelle Sejr Lassius, Safe Shop


- Det er nemmere at trække vejret, når man bruger et visir, som jeg gør i mange timer om dagen. Desuden er det nemmere at kommunikere med kunderne, når man ikke er tvunget til at bruge mundbindet, som dækker meget af ansigtet.

Flere steder er pallerne ved at være tomme hos Safe Shop i Storcenter Nord. Foto: Flemming Krogh

Men den unge ekspedient må gemme talegaverne om fordelene ved at bruge visir til på lørdag, hvor det efterspurgte værnemiddel igen er på hylderne i butikken.

Annonce

Flere typer

Flere af kunderne, unge som ældre, mænd såvel som kvinder, spørger, om man kan købe et visir på forhånd. Men det er ikke muligt. Man må selv møde op lørdag foran butikken klokken 10.00.

Lasse Frederiksen køber éngangs-mundbind for anden gang hos Safe Shop. - De er billige, mener den unge århusianer, som køber et stort parti, som han deler ud til sine familiemedlemmer. Foto: Flemming Krogh

En enkelt type mundbind er også udsolgt. Den er en model som ikke er den mest effektive, men til gengæld nem at trække vejret igennem.

Et sort mundbind i et materiale, der minder om neopren, som man kender det fra dykkerdragter, står fremme på disken. Det er der også mange kunder som vælger at købe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kører letbanen, er den forsinket eller helt aflyst? Passagererne savner informationer på stationerne

Annonce