x
Annonce
Aarhus

Populær café lukker - og så alligevel ikke

28. december vil ejer af Café Gaya Juan Martin de Elizade smile for sidste gang i den fysiske butik i Vestergade, da den har sidste åbningsdag denne dato. Foto: Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Café Gaya i Vestergade har sidste åbningsdag 28. december i år. Indehaveren kan oplyse, at det stadig vil være muligt at få fat i den økologiske og veganske mad på anden vis end et besøg i den fysiske butik.

AARHUS: Der er dårligt nyt for alle veganere og andre århusianere, som sætter pris på vegansk mad. Efter ni år i Vestergade lukker Café Gaya nemlig den fysiske butik 28. december. Det fremgår af caféens hjemmeside og facebookside, hvor indehaver Juan Martin de Elizalde skriver følgende.

- Nogle gange må man træffe et valg, selvom det er svært. Derfor er det med stor sorg, at jeg må meddele, at Café Gaya lukker efter ni gode år i Aarhus. At afslutte et kapitel vender tankerne mod det, der har været. Det er med både glæde og vemod, at jeg kigger tilbage. Der har været så mange fine stunder af nærvær, glæde og fællesskab i forbindelse med min tid på Café Gaya. TAK til alle trofaste og glade gæster gennem årene, og ikke mindst TAK til verdens bedste personale – I har alle, både gæster og personale, været med til at gøre rejsen meget meningsfuld. Sammen med jer har det været en fantastisk rejse at være med til at udvikle og drive en 100 procent økologisk vegetarisk/vegansk café i Aarhus.

Annonce

Lukker ikke helt ned

Der er dog ikke tale om en fuldstændig lukning af Café Gaya. Juan Martin de Elizalde vil nemlig stadig tilbyde den økologiske veganermad som mad-ud-af-huset. Hvad fremtiden ellers vil bringe for den snart foreværende Vestergade-café er uvist, men for alle med appetit for vegansk mad, vil det være en god idé at følge med på Café Gayas hjemmeside.

- Når Café Gayas fysiske døre lukker for sidste gang 28. december 2019, vil jeg fortsætte med at tilbyde mad-ud-af-huset – en del, som har udviklet sig større og større de senere år. I kan læse mere herom på Café Gayas hjemmeside i nærmeste fremtid. Hvad fremtiden ellers vil bringe er endnu uvist, men jeg glæder mig til at finde ud af det, skriver Juan Martin de Elizalde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce