Annonce
Aarhus

Populær genbrugsstation flytter til Sydhavnen

Reuse har været et forsøg med udløb sommeren 2018. Nu har et flertal i Aarhus Byråd besluttet at gøre byttecentralen permanent med ny adresse på Sydhavnen. Foto: Kim Haugaard

Reuse skal flytte til Sydhavnen og finansieres frem til 2024. Det vedtog Aarhus Byråd onsdag aften.

AARHUS: Den populære genbrugsstation Reuse bliver permanent og flytter til Sydhavnen. Det vedtog Aarhus Byråd onsdag aften på byrådsmødet.

Lige nu holder genbrugs-successen til på Godsbanen, men da området skal bruges til byudvikling, kan Reuse ikke blive liggende på de gamle DSB-arealer.

Da genbrugspladsen åbnede var det som et forsøg og med udløb sommeren 2018. Men oven på den enorme succes har man nu besluttet at pladsen fra medio 2018 skal flytte til Sydhavnen.

Budgettet lyder på 2,7 millioner kroner om året frem til 2024, og en anlægsbevilling på fire millioner kroner.

Annonce

Reuse åbnede i foråret 2015 og har været en stor succes. AffaldVarme Aarhus har tidligere vurderet, at op mod 70 procent af de ting, der bliver afleveret på Reuse får et nyt hjem.

Som eneste parti stemte Venstre imod, at kommunen skal drive Reuse.

- Det er ikke en kommunal opgave at operere på et område, der i forvejen er konkurrence på. Vi så hellere at midlerne blev brugt til bedre affaldsindsamling i midtbyen, så beholderne tømmes noget oftere, lød det fra Venstres Heidi Bank.

Hver dag gæster omkring 300-350 personer Reuse og årligt besøger 40-50 skoleklasser genbrugspladsen for at høre om ressourcer, genbrug og innovation.

Nu er det ikke længere kun et forslag. Et flertal i Aarhus Byråd vedtog onsdag aften at flytte Reuse til Sydhavnen fra medio 2018.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce