Annonce
112

Se kortet: Usædvanlig stigning i indbrud i Odder

I den første del af oktober har der været otte indbrud i Odder og omegn. Det er flere end normalt, og Østjyllands Politi har også fået øje på situationen. Arkivfoto: Erik Refner/Scanpix
Politiet er opmærksomme på, at der i den seneste tid har været flere indbrud i Odder end normalt. Man kan selv gøre noget for at mindske risikoen for at få ubudne gæster.

Odder: Der har været flere indbrud i Odder, end vi har været vant til.

Sådan siger Lennart Glerup, vicepolitiinspektør og afdelingsleder i Østjyllands Politis efterforskningscenter.

Politiet har i begyndelsen af oktober fået anmeldelser om otte indbrud i privatboliger i Odder og omegn. Et i Hou, fem i Odder og et par nord for Odder. Otte indbrud i løbet af en uges tid er flere end normalt og usædvanligt mange set i forhold til, at der blot var 30 indbrud i første halvdel af året.

- Noget tyder på, at det sker på samme måde nemlig ved, at en terrassedør eller et vindue bliver brudt op. Men vi har ikke belæg for at sige, om gerningsmanden er den samme. Men ofte, når der er en klynge af indbrud, er vores tese, at det kan være den samme gerningsmand, siger Lennart Glerup.

Politiet holder øje med, hvor der er indbrud.

Annonce

Få naboer til at hjælpe

- Vi sidder hele tiden og monitorerer. Er der nogle steder, der udvikler sig anderledes end normalt, så kører vi derhen med vores patruljer. Vi har også nogle kendte indbrudstyve, og vi ser på, om nogle ofte har begået indbrud i Odder. Folk er også blevet rigtigt gode til at være opmærksomme, og så ringer de til os. Vi opfordrer til, at man ringer til os, hvis man ser noget mistænksomt, så rykker vi på det. Jo flere, vi har til at hjælpe os, desto bedre, siger Lennart Glerup.

Østjyllands Politi offentliggør ikke, hvad der bliver stjålet ved hvert enkelt indbrud. Men de populære ting hos tyvene er elektronik og møbler, som er nemme at sælge.

- Nu er det efterårsferie, og så rejser mange hjemmefra. Hvordan kan de sikre sig?

- Det er en god idé at få en nabo til at se efter huset, og at få det til at se beboet ud. Man kan flytte lidt på skraldespanden og parkere en bil i indkørslen. Vi oplever tit, at tyve er ude for at se, om der er nogen hjemme. De kan godt være ude at kigge og komme tilbage efter et stykke tid. Og man skal lade være med at lade iPad og computere ligge fremme, opfordrer vicepolitiinspektøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Nyheder

Uheld fra Aarhus mod Silkeborg

Annonce