Annonce
Aarhus

Populær italiener overtager konkursramte Slinger Bistro

Slinger Bistro i Skolegade bliver italiensk café og restaurant. Arkivfoto: Kim Haugaard

Der bliver intim stemning og italienske specialiteter, når midtbyens Café Nero rykker ind i Slinger Bistros tomme lokaler i Skolegade.

AARHUS: Det var et ærgerligt og berørt restauratørpar, der tidligere på året måtte opgive at drive Slinger Bistro i Skolegade i hjertet af Aarhus.

Ægteparret Jess Juul og Ann Karina Hansen overtog i 2014 lokalerne, hvor A Hereford Beefstouw hidtil havde holdt til. Men en gågade der aldrig blev til noget, byggerod på Bispetorvet og manglende gæster fik parret til at begære deres restaurant konkurs i januar.

Nu skal lokalerne, der ligger ved siden af Aarhus Domkirke og overfor Aarhus Teater have ny restauratør.

Det er Sam Dolatshahi, der er den ene ejer af Café Nero på Banegårdspladsen, der trækker den velbesøgte café med til Skolegade, hvor en ny italiensk café og restaurant skal slå dørene op omkring juni.

- Vi har haft rigtigt travlt de seneste tre år hos Café Nero, og vi har manglet plads. Vi har kigget efter nye og større lokaler i nogle måneder og fandt så dem i Skolegade, siger Sam Dolatshahi.

- De er meget attraktive, tæt på Aarhus Teater og Domkirken. Tæt på turister og gæster, der vil opleve noget, og som vil nyde god mad og drikke. Samtidigt er der gode parkeringsmuligheder ved Hotel Royal, ved Dokk1 og under Navitas, siger den kommende ejer.

Nero - Café & Restaurant bliver navnet, som skal fortælle, at det er en italiensk café om dagen, men en restaurant om aftenen.

Annonce

Intimt med masser af plads

Målet med den nye restaurant er, at alt fra betjening til indretning og mad skal give gæsterne en unik oplevelse. Maden bliver den samme autentiske italienske, som hos Café Nero på Banegårdspladsen med et par overraskelser, fortæller Sam Dolatshahi.

Det hele bliver serveret i omgivelser med rå vægge og med stor vinbar og 48-50 siddepladser indenfor og 20-25 ude.

- Vi skal have gennemrenoveret det hele indvendigt, så det bliver en intim oplevelser på trods af de store omgivelser. Vi venter nu på godkendelse fra kommunen til også at gøre noget ved faceden. Hvis de godkendelser kommer snart, håber vi at kunne åbne til juni, siger Sam Dolatshahi.

Åbningstiderne bliver de samme som på Banegårdspladsen. 10.00-23.00 alle dage, men 10.00-00:00 fredag og lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce