Annonce
Aarhus

Populær prins: Henrik kyssede vinderhesten

<p>Prins Henrik plantede et velfortjent vinderkys på mulen af Temptation og trykkede kusken Morten Friis i hånden med mange lykønskninger. Foto: Axel Schütt</p>

Rekordmange århusianere fik et glimt af prins Henrik på Jydsk Væddeløbsbane, hvor den 81-årige prinsgemal i storform spiste frokost med blandt andre Karin Salling - og hyldede vinderen af Prins Henrik Cup 2016.

Væddeløbssporten har trange kår, men et publikum fire gange så stort som normalt mødte mandag op på Jydsk Væddeløbsbane for at følge løbet Prins Henrik Cup 2016 og ikke mindst den pensionerede prinsgemal, som i storform overrakte sejrspræmien på 10.000 til ejeren af travhesten Temptation, amatørtræneren Michael Hansen.

Temptationen var lidt urolig under det store presseopbud med 12 fotografer og stribevis af journalister, som fulgte prins Henrik, der pensionerede sig selv ved årsskiftet og ikke er set ved en officiel begivenhed siden, han inviterede til jagt i Grib Skov 14. januar.

»Hesten er jo lige så nervøs som Jer journalister,« sagde en veloplagt og afslappet prins iført sejlersko på sin sidste dag i påskeferien under sit ophold et ejendomsmæglerstenkast fra på Marselisborg Slot.

Annonce

Og så gav prins Henrik ellers Temptation et vinderkys på mulen og trykkede kusken Morten Friis i hånden med mange lykønskninger. Næsten tre tusinde århusianere fulgte Prins Henrik Cup, som er ment som en tilbagevendende travbegivenhed i Aarhus. Tidligere tilbage i 2001 støttede den nu pensionerede prins også Jydsk Væddeløbsbane, da han stillede op i sulkyen i et ponyvæddeløb.

»Tusind tak, fordi prinsen ville komme. Det er en dygtig hest, jeg kører, så jeg skulle jo bare sætte mig op som chauffør, så var sejren hjemme,« svarede Skive-kusken Morten Friis på prinsens interesserede spørgsmål til vinderteamet.

Prins Henrik har blandt andet brugt påskeferien på Marselisborg Slot til en tur i Seier Fitness i Spanien i ny og næ. 2.påskedag stod den så på travløb. Karin Salling, der altid har støttet op om travsporten og Jydsk Væddeløbsbane, tog imod prins Henrik, da han i et folkevognsrugbrød mødte op på den navnkundige bane, der i 1924 blev bygget som et arbejdsløsheds-projekt før recessionen for alvor meldte sig. Den røde løber var lagt ud og formanden for banen, Paul Bjerring gav også hånd.

Ud fra folkevognsrugbrødet sprang også én af kongefamiliens gravhunde, som styrede direkte hen til en anden travgæst, labradoren Cilla, for at hilse på. Mens gravhunden med blåt blod i årene tog turen med chaufføren tilbage til slottet, bød Jydsk Væddeløbsbane på frokost i restaurantens tilstødende lokaler, mens folket nedenunder i Galopbaren fyldte næsten hver en meter ud.

Prins Henrik havde Karin Salling til bords. Med til frokosten var blandt andre også prinsens mange-årige tennismakker fra Aarhus, Knud Roding, galleriejer Ulrik Witt, eks-rådmand Laura Hay Uggla og hendes mand Johan Uggla. Parret bor i væddeløbsbane-kvarteret og havde ikke langt til frokosten, inden Prins Henrik Cup'en blev skudt i gang. I øvrigt spiste ejeren af fodder-firmaet Brogaarden, Maibritt Hjorth også med. Hun sponserer blandt andre Temptation, som vandt foran favoritten Rival Lund med Johnny Jørgensen i sulkyen, og tog derfor turen sammen med prins Henrik ned til præmieoverrækkelsen.

For Jydsk Væddeløbsbane var det en stor løbsdag med masser af påsketilskuere med deres børn, som kunne få en ponytur i præsentationsovalen.

»Selve besøget er kommet i stand via nogle medlemmer (af banen, red.), som har forbindelse til hoffet. På banen hjalp vi også garderhusarerne med deres arrangement og opvisning i fjor. Så vi sendte invitationen til prinsen og er rigtigt glade for, at han er her,« sagde Paul Bjerring, formanden for væddeløbsbanen, som egentlig kun har kontrakt om lejemålet af banen med Aarhus Kommune frem til 2029.

»Men vi forventer snart en afklaring og har en dialog med kommunen,« siger Paul Bjerring, der kan forestille sig, at der i 2017 kunne laves koncerter og andre events på den dyrebare og flot belligende grund på kanten til Marselisborg skov og Slot.

»Vi kunne sagtens have 25.000-30.000 mennesker herude og ligger centralt, og støjgener kunne man ordne ved at vende scenen rigtigt,« siger formanden for Jydsk Væddeløbsbane.

2. påskedag lugtede det ikke bare af hestepærer på Jydsk Væddeløbsbane, men også af kongelig røgelse og tidligere tiders storhed med masser af mennesker på lægterne.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce