Annonce
Aarhus

Populær vinbar bliver på Aarhus Ø: Flere års uvished resulterer nu i fremtidige investeringer

VinDanmark er ikke blot en vinforretning. Det er også en afslappende oase, hvor vin, hygge og gode stunder er i højsædet. Foto: Flemming Krogh.
VinDanmark får lov til at blive i sine vante omgivelser på Kystpromenaden. Hermed får flere års uvished en brat ende - til stor glæde for ejerne. En nyhed, som kommer til at betyde fremtidige investeringer.
Annonce

AARHUS: Nu skulle den være god nok. Den populære vinbar VinDanmark har fået endegyldig bekræftelse på, at den må blive liggende i det gamle bådværksted på Kystpromenaden i mange år frem.

- Der er ikke tale om en ubegrænset lejekontrakt, men jeg kan garantere, at vi har fået lov til at blive i mange år frem, siger René Connolly Vinding, der er én af ejerne af VinDanmark. Den anden ejer er Martin Tønnesen.

I længere tid har det ellers været på tegnebrættet, at lokalerne skulle rives ned, da byplanlæggere ikke mente, lokalerne ville passe ind i opførelsen af den nye bydel Aarhus Ø. Tilbage i 2015 fik VinDanmark lov til at fortsætte med at drive deres vinbar på lokationen indtil 2020, men nu er der så kommet en definitiv afgørelse på fremtiden. Og her er det især de to Venstre-politikere Hans Skou og Bünyamin Simsek, som har kæmpet for bevarelsen af det gamle bådværksted.

Flere års uvished er hermed slut, og det vækker naturligvis stor glæde hos VinDanmark.

- Vi er virkelig lettede over at få lov til at blive. Vi havde aldrig nogensinde troet, at vi skulle få den tilknytning til stedet, så det er dejligt at blive i vante omgivelser. Vi føler nærmere, at stedet er et klubhus for os og vores kunder end en regulær butik, siger René Connolly Vinding.

Annonce

Forvent investeringer

VinDanmark startede op i 2010 på Kystpromenaden med et vinlager og en dertilhørende hjemmeside. Sidenhen er der løbet en del vand gennem åen, da først den fysiske vinforretning og herefter også en tapas-bar har set dagens lys. Alt i alt har VinDanmark udviklet sig til et populært kulturelt åndehul for alle århusianere. Ja, Kystpromenaden 2 har udviklet sig til et decideret samlingspunkt med en intim og afslappende atmosfære, hvor store og små arrangementer har fundet sted. Men der vil ske ting og sager de kommende år, nu hvor fremtiden endelig er faldet på plads. Især bygningen trænger til en kærlig hånd, kan René Connolly Vinding informere om.

- Eftersom kommunen har talt om rive bygningen ned i så mange år, er den ikke blevet renoveret, så den trænger virkelig til en kærlig hånd - både indenfor og udenfor. Her vil vi for eksempel bygge den store hal om, så den fungerer endnu bedre til selskaber, koncerter og andre arrangementer. Vi regner med at optimere alle dele af bygningen i de kommende år, men selvfølgelig på en måde, som bibeholder den charme, som vores gæster godt kan lide, siger han.

Men der bliver ikke kun investeret i opgraderinger af bygningen. Der skal også være plads til lidt sjov og ballade.

- Vi skal også skyde en masse penge af på en stor fest, for at fejre vi får lov til at blive. Og her vil alle vores gæster selvfølgelig blive inviteret, oplyser René Connolly Vinding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Muligt gennembrud i sag om skuddræbt rapper: To sigtede mænd frygter for deres liv

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Annonce