Annonce
Aarhus

Populært med måltidskasser: Den Grønne Asparges har travlt med levering til døren

Pia Foged og hendes ansatte har masker og plastikhandsker på, når de arbejder. Foto: Flemming Krogh
Ændrede indkøbsvaner, hvor mange køber dagligvarer på nettet, giver ekstra kunder hos Den Grønne Asparges, der leverer måltidskasser.

AARHUS: Man bliver en smule forskrækket, når man møder Pia Foged foran hendes firma, Den Grønne Asparges i Højbjerg.

Den lyshårede indehaver af firmaet, der leverer måltidskasser ud til private, er iført ansigtsmaske og plastichandsker. Der er ingen tvivl om, at man tager corona-virussen alvorligt i firmaet, hvor alle passer godt på smittefaren.

I dag er der ekstra travlt i firmaet. Det er dagen, hvor grøntsager, kød og andre ingredienser til at kreere lækre retter af derhjemme, skal pakkes ned. Da flere af Pia Fogeds medarbejdere er sendt hjem, er der ekstra travlhed.

- I dag er vi kun syv på arbejde. To af mine ansatte er gravide, så de er sendt hjem. En anden medarbejder er i karantæne efter en ferie i udlandet, og en anden medarbejder har nedsat immunforsvar på grund af en gigtsygdom. Desuden er en enkelt sygemeldt på normal vis. Det giver store udfordringer, når vi skal have det hele pakket ned og leveret, fortæller Pia Foged, imens hun selv tjekker op på en liste med ting, der skal leveres med i såvel papkasse som kølekasse.

Udover grøntsager rummer papkassen almindelige varer med ingredienser til middagsretter. Kølekassen indeholder kød, fisk og andre kølevarer. Tilsammen giver de to kasser mulighed for at lave retter til flere personer, afhængigt af, hvad man har bestilt på nettet.

Måltidskasser

Familiekassen er den mest popuære måltidskasse hos Den Grønne Asparges. Tilberedningstiden er på 30 til 60 minutter og varierer fra en til seks personer med en startpris på 289 kr.

Måltidskassen byder på klassiske familieretter fra både det danske og udenlandske køkken.

Man kan vælge en måltidskasse til tre dage eller en måltidskasse til fire dage. Desuden kan man vælge måltidskasser med fisk og måltidskasser uden fisk.

Annonce

Hjælp til hverdagen

Travlheden er tydelig på lageret, hvor de ansatte småløber indimellem. Salgstallene er Pia Foged ikke meget for at afsløre, men en stigning i omsætningen på tyve procent i denne tid, vil hun godt stå inde for. Det samlede antal kasser overstiger 200.

- Jeg tror, at mange kunder gerne vil have leveret dagligvarer derhjemme foran hoveddøren, så de slipper for at gå ud og handle. På den måde mindsker man risikoen for at virus breder sig, siger Pia Foged, som også oplever, at folk bestiller mange store kasser, der varer til flere dage.

Efterspørgslen på måltidskasser kan også hænge sammen med, at mange forældre er tvunget til at arbejde derhjemme i denne tid.

- Når forældre har travlt med at arbejde og passe børn på samme tid, er det nemt at kunne lave et måltid ud fra en opskrift, som følger med indholdet i kasserne, mener Pia Foged, der har arbejdet hele weekenden sammen med sin mand og flere andre af de ansatte i Den Grønne Asparges.

- Da vi er for få til at klare opgaven med at pakke, må vi arbejde ekstra meget. Jeg kunne tage nye folk ind, men er lidt forsigtig med det, da udfordringerne med hygiejne er store i denne tid, siger Pia Foged, der har en ugentlig arbejdstid på omkring 60 timer i øjeblikket.

Selvom salget med måltidskasser går godt, er ikke alt lutter idyl i det lille firma. Udover at tilbyde måltidskasser har Pia Foged og hendes mand også Vinstokken, hvor de sælger vin fra Spanien, som hun har et stort kendskab til, da hun har boet i landet i en årrække.

- Salget af vin på vores hjemmeside er gået lidt i stå. Men det kommer sikkert op igen, når krisen driver over, siger indehaveren, der ikke forventer at tingene normaliserer sig foreløbigt.

Den Grønne Asparges i Højbjeg har travlt med at sende måltidskasser rundt i Østjylland i denne tid. Foto: Flemming Krogh
Mostafa Alzein fordeler poser med dej i måltidskasserne, som skal bruges til hjemmelavet pizza. Foto: Flemming Krogh
Tom Jensen arbejder sammen med sin kone Pia Foged i Den Grønne Asparges. Parret har arbejdet det meste af weekenden, så de nyder at deres drenge på otte og 11 år, kan klare meget selv derhjemme. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce