Annonce
Sport

Portræt af Vatanspor

Vatanspor har en rutineret spillende træner i Volkan Ceran, der her ses i kamp med FCK i en u/23 turnering mellem AGF og FCK i 2002. Arkivfoto: Helene Bagger

Indvandrerklubben Vatanspor kan fejre 20 års fødselsdag og oprykning til serie 2 i 2009.

Når superligaens førerhold tirsdag aften løber på græsset for at spille fodbold hedder modstanderen ikke hverken OB, AaB, FCK eller FCM.

Aftnens modstander hedder Vatanspor og frister til daglig en tilværelse som nyoprykker i serie 2.

Alene navnet Vatanspor antyder, at der er tale om en klub med store ambitioner. »Vatan« betyder løst oversat fra tyrkisk »Nationen« eller »Fædrelandet«, og Tyrkiets omrids er da også en del af klubbens logo.

Ikke flere disciplinære problemer
Klubben blev stiftet af Mustafa Pelit i 1989, og fik lokaler i en kælder tæt ved Sødalskolen i Brabrand.

Og her har klubben stadig hjemme 20 år senere.

»Vi har desværre ikke særligt gode faciliteter at tilbyde de unge i området, og det synes vi er en stor skam, for vi ville gerne have flere unge ud at spille fodbold,« siger Haci Kara, spiller og næstformand i Vatanspor.

Sportsligt har Vatanspor igennem flere år været en klub med store disciplinære problemer. Sådan er det ikke længere, og det er der en helt speciel grund til.

For halvandet år siden kom den tidligere AGF- og Aarhus Fremad-spiller Volkan Ceran til klubben.

Ny træner gav gejst
»Da jeg kom herned til at starte med fik vi alt for mange dumme kort i kampene. Spillerne blev frustrerede og ophidsede hvis de kom bagud, og så kogte temperamenterne over,« siger den spillende træner, Volkan Ceran.

Ved at indføre hård disciplin til både træning og kampe, og tilføre vigtig erfaring fik den nye træner langsomt sat sit præg på klubben.

»Efter vi fik nogle regler vi skal overholde, er det blevet meget bedre. Spillerne manglede at finde ud af, hvordan det er at spille fodbold som et hold. De har virkelig lært at arbejde for hinanden,« siger Volkan Ceran.

Siden er det gået stærkt. Oprykning fra serie 3 blev en realitet, da klubben igennem efterårssæsonen og forårssæsonen kunne prale af at vinde hele 21 kampe i træk.

»Det er klart, at det var noget der gav selvtillid at vinde alle de kampe i træk. Så er det lidt sjovere at komme til træning,« griner Haci Kara.

JS realistisk
Oprykningen og den sportslige succes skal der bygges videre på.

»Jeg mener helt sikkert, at vi er gode nok til at kunne begå os i jyllandsserien. De spillere vi har er i hvertfald gode nok til at spille serie 1, og så er der jo kun en enkelt række op, så det skal vi nok kunne nå,« siger Volkan ­Ceran.

Vatanspors første kamp blev da også en overbevisende sejr.

Modstanderholdet FC Royal blev sendt hjem med 1-6 i tasken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce