Annonce
Aarhus

Portrætfilm om Jørgen Carlsen på vej

Niels Gade og Tam Vibberstoft står bag portrætfilmen om Jørgen Carlsen (forrest). Foto: apperaat

Fjerde film i kunstnerduos serie handler om Testrup Højskoles afgående forstander.

AARHUS: Jørgen Carlsen har ordet i sin magt. Og nu skal den begavede snart forhenværende forstander på Testrup Højskole portrætteres på film.

Kunstnerduoen "apperaat" står bag. Den omfatter Niels Gade og Tam Vibberstoft, og de har tidligere lavet glimrende portrætfilm om tidligere lærer på Mårslet Skole, Jens Bech, biskop emeritus, Kjeld Holm, og forfatteren Adda Lykkeboe.

- Vi kan allerede fornemme, at Jørgen Carlsen er et populært valg. Han er en venlig mand og har i den grad noget på hjerte, siger Niels Gade.

Tam Vibberstoft begrunder valget:

- Jørgen Carlsen har formået at skabe og opretholde et fællesskab i en individualistisk tid. Hans "kald" kom i en voksen alder, og han tænkte "hvor har højskolen været hele mit liv?". Han forfulgte dette kald og fandt sin hylde som forstander. På trods af sin succes og de mange tilbud, han fik, ville han ikke jagte karrieren andetsteds.

Annonce

Apperaat

Apperaat er en kunstnerduo, som består af Tam Vibberstoft og Niels Gade. Apperaat er et bredt favnende samarbejde, som kombinerer disciplinerne musik, poesi, visuel kunst og scenekunst i et uforudsigeligt mix. Apperaat står for hele produktionen og fungerer således som både instruktør, producer, fotograf, klipper, lydtekniker og komponist.

Tidligere portrætfilm er lavet med tidligere lærer Jens Bech, Mårslet, biskop emeritus Kjeld Holm og forfatter og bibliotekar Adda Lykkeboe.

Nuanceret menneske

Om filmene siger Niels Gade:

- De kan anskues som selvportrætter. I en tid med massiv medieeksponering, tolkninger og kritiske anmeldelser, giver vi udvalgte personligheder mulighed for at fortælle deres egen historie.

Jørgen Carlsen er mag.art. i idéhistorie fra Aarhus Universitet og har tidligere været ansat ved Institut for Idéhistorie (AU) og Danmarks Lærerhøjskole. Siden 1986 har han været forstander på Testrup Højskole, som han har formået at udvikle til en af landets mest populære og respekterede højskoler med stor elevfremgang i en ellers svær tid for højskolerne. Han går af som forstander til sommer.

Siden 2011 har Carlsen været medlem af Etisk Råd og er også kendt som smagsdommer på DR K.

Premieren ventes til efteråret 2017. Herefter vil filmen blive tilbudt uddannelsesinstitutioner, museer, biblioteker og lignende. Apperaat har også god erfaring med at tilbyde filmen i en foredragspakke til fx højskoler og sognehuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Oversavede jagtgeværer og skarpladt revolver: Ny varetægtsfængsling i sagen

Annonce