Annonce
112

Portugisisk mand og fransk kvinde snydt i Aarhus: Betalte 20.000 for lejlighed til falsk udlejer

De to havde overført omkring 20.000 kroner til manden, men da dukkede op, var der ingen lejlighed. Genrefoto: Iris
To unge boligsøgende fra udlandet blev i weekenden snydt af en falsk udlejer.

AARHUS: En portugisisk mand og en fransk kvinde mand måtte søndag erkende, at de var kommet i kløerne på en boligsvindler.

Både kvinden og manden havde lavet kontrakter og overført omkring 20.000 kroner til manden for husleje, men da de dukkede op på en adresse i midtbyen, kunne de konstatere, at der boede nogle andre i forvejen.

De to havde fået kontakt til hinanden via Facebook og kontaktede Østjyllands Politi mandag eftermiddag, fortæller Janni Lundager, der er kommunikationskonsulent hos Østjyllands Politi. Hun fortæller, at politiet stadig er i gang med at undersøge de præcise omstændigheder.

- Vi er ved at indsamle de dokumenter og den korrespondance, der ligger mellem manden og de to. For vi har jo nogle navne og nogle oplysninger, som vi skal have undersøgt, siger hun.

Annonce

Desværre er det ofte svært at få penge ud af de her svindlere. Man er nok ikke det første offer, og samtidig skylder de tit penge til højre og venstre i forvejen

Anders Svendsen, chefjurist

- Svært at få penge igen

Hos Lejernes Landsorganisation har man ikke voldsomt gode nyheder til de to snydte.

- Desværre er det ofte svært at få penge ud af de her svindlere. Man er nok ikke det første offer for svindleriet, og samtidig skylder de tit penge til højre og venstre i forvejen, siger chefjurist Anders Svendsen.

Han har dog et par råd til, hvad man kan gøre, hvis man ender i samme situation som manden og kvinden.

- For det første skal man melde det til politiet, for det er jo bedrageri. Derudover skal man kontakte sin bank så hurtigt som muligt, for nogle gange kan de hjælpe en med at få pengene tilbage. Derudover er der desværre ikke så meget at gøre, siger Anders Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce