Annonce
112

Portugisisk mand og fransk kvinde snydt i Aarhus: Betalte 20.000 for lejlighed til falsk udlejer

De to havde overført omkring 20.000 kroner til manden, men da dukkede op, var der ingen lejlighed. Genrefoto: Iris
To unge boligsøgende fra udlandet blev i weekenden snydt af en falsk udlejer.
Annonce

AARHUS: En portugisisk mand og en fransk kvinde mand måtte søndag erkende, at de var kommet i kløerne på en boligsvindler.

Både kvinden og manden havde lavet kontrakter og overført omkring 20.000 kroner til manden for husleje, men da de dukkede op på en adresse i midtbyen, kunne de konstatere, at der boede nogle andre i forvejen.

De to havde fået kontakt til hinanden via Facebook og kontaktede Østjyllands Politi mandag eftermiddag, fortæller Janni Lundager, der er kommunikationskonsulent hos Østjyllands Politi. Hun fortæller, at politiet stadig er i gang med at undersøge de præcise omstændigheder.

- Vi er ved at indsamle de dokumenter og den korrespondance, der ligger mellem manden og de to. For vi har jo nogle navne og nogle oplysninger, som vi skal have undersøgt, siger hun.

Desværre er det ofte svært at få penge ud af de her svindlere. Man er nok ikke det første offer, og samtidig skylder de tit penge til højre og venstre i forvejen

Anders Svendsen, chefjurist

Annonce

- Svært at få penge igen

Hos Lejernes Landsorganisation har man ikke voldsomt gode nyheder til de to snydte.

- Desværre er det ofte svært at få penge ud af de her svindlere. Man er nok ikke det første offer for svindleriet, og samtidig skylder de tit penge til højre og venstre i forvejen, siger chefjurist Anders Svendsen.

Han har dog et par råd til, hvad man kan gøre, hvis man ender i samme situation som manden og kvinden.

- For det første skal man melde det til politiet, for det er jo bedrageri. Derudover skal man kontakte sin bank så hurtigt som muligt, for nogle gange kan de hjælpe en med at få pengene tilbage. Derudover er der desværre ikke så meget at gøre, siger Anders Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Østjylland

Amerikanske tilstande i Odder

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Aarhus

Klasse på Viby Gymnasium sendt hjem for anden gang: Corona slår til igen

Annonce