Annonce
Aarhus

Post Danmark vil lukke alle posthuse

Postbutikker i supermarkederne er fremtiden. Posthuset på Banegårdspladsen har kun få uger tilbage.

For ikke så mange år siden var både Aarhus og resten af landets større byer spækket med posthuse. Nu lukker de sidste snart. Tiden er rendt fra de traditionelle posthuse, mener Post Danmark.

I dag er der kun to traditionelle posthuse tilbage i landets næststørste by - posthuset på Banegårdspladsen og posthuset i Ankersgade.

På Banegårdspladsen drejes nøglen om 22. oktober. Afløseren er som nævnt på forsiden en postbutik i Føtex på Frederiks Allé.

»På landsplan er der vel kun 25 af de traditionelle posthuse tilbage. Til gengæld har vi efterhånden flere end 800 steder, som en samarbejdspartner driver for os,« siger Jørgen Fischer, chef for posthusene i Danmark.

Når de traditionelle posthuse lukker, handler det ganske enkelt om, at der ikke længere er økonomi i at holde dem åbent. Desuden har danskernes vaner ændret sig.

»Vi prøver egentlig at tilpasse os den udvikling, som danskerne bevæger sig ind i. De gerne vil bruge os - på tidspunkter og steder, der passer dem. Og på det punkt er det et ret godt match at være sammen med detailhandelen,« siger Jørgen Fischer.

Postbutikkerne i supermarkederne byder på flere fordele, mener han.

»For det første har de væsentlig bedre åbningstider. For det andet kan man som kunde klare andre indkøb samtidig, og for det tredje er der som regel bedre parkeringsforhold.«

I Føtex i Frederiks Allé vil man kunne hente breve og pakker og købe frimærker fra klokken 8 til 21 alle ugens dage. I dag er posthuset på Banegårdspladsen åben 10 til 18 på hverdage, så hvad angår åbningstid er der tale om en klar forbedring.

Jørgen Fischer tilføjer, at kunderne er meget glade for den udvikling, der er i gang.

»Vores kunder er godt tilfredse. De skal bare lige vænne sig til at gå et nyt sted hen. Det er hvad vores undersøgelser tyder på,« siger han.

Også i Aarhus vil kunderne juble, mener Troels T. Jensen, kundechef i Post Danmark.

»Vi ved fra Aarhus og andre steder i landet, at kunderne hurtigt bliver glade for de lange åbningstider og for at kunne klare indkøb og postforretninger samme sted,« siger han.

Flytningen kan næppe undgå at koste fyringer.

Tre medarbejdere flytter med fra Banegårdspladsen til Føtex.

»De øvrige små 10 medarbejdere på Banegårdspladsen, bliver vi nødt til enten at omplacere eller at afskedige. Det er gode, loyale medarbejdere, men desværre har vi rundt om i landet ikke mange stillinger, vi kan tilbyde dem,« siger Jørgen Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

Navne

Specialist i strafferet fylder 60

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce