Annonce
Aarhus

Post Danmark vil lukke alle posthuse

Postbutikker i supermarkederne er fremtiden. Posthuset på Banegårdspladsen har kun få uger tilbage.

For ikke så mange år siden var både Aarhus og resten af landets større byer spækket med posthuse. Nu lukker de sidste snart. Tiden er rendt fra de traditionelle posthuse, mener Post Danmark.

Annonce

I dag er der kun to traditionelle posthuse tilbage i landets næststørste by - posthuset på Banegårdspladsen og posthuset i Ankersgade.

På Banegårdspladsen drejes nøglen om 22. oktober. Afløseren er som nævnt på forsiden en postbutik i Føtex på Frederiks Allé.

»På landsplan er der vel kun 25 af de traditionelle posthuse tilbage. Til gengæld har vi efterhånden flere end 800 steder, som en samarbejdspartner driver for os,« siger Jørgen Fischer, chef for posthusene i Danmark.

Når de traditionelle posthuse lukker, handler det ganske enkelt om, at der ikke længere er økonomi i at holde dem åbent. Desuden har danskernes vaner ændret sig.

»Vi prøver egentlig at tilpasse os den udvikling, som danskerne bevæger sig ind i. De gerne vil bruge os - på tidspunkter og steder, der passer dem. Og på det punkt er det et ret godt match at være sammen med detailhandelen,« siger Jørgen Fischer.

Postbutikkerne i supermarkederne byder på flere fordele, mener han.

»For det første har de væsentlig bedre åbningstider. For det andet kan man som kunde klare andre indkøb samtidig, og for det tredje er der som regel bedre parkeringsforhold.«

I Føtex i Frederiks Allé vil man kunne hente breve og pakker og købe frimærker fra klokken 8 til 21 alle ugens dage. I dag er posthuset på Banegårdspladsen åben 10 til 18 på hverdage, så hvad angår åbningstid er der tale om en klar forbedring.

Jørgen Fischer tilføjer, at kunderne er meget glade for den udvikling, der er i gang.

»Vores kunder er godt tilfredse. De skal bare lige vænne sig til at gå et nyt sted hen. Det er hvad vores undersøgelser tyder på,« siger han.

Også i Aarhus vil kunderne juble, mener Troels T. Jensen, kundechef i Post Danmark.

»Vi ved fra Aarhus og andre steder i landet, at kunderne hurtigt bliver glade for de lange åbningstider og for at kunne klare indkøb og postforretninger samme sted,« siger han.

Flytningen kan næppe undgå at koste fyringer.

Tre medarbejdere flytter med fra Banegårdspladsen til Føtex.

»De øvrige små 10 medarbejdere på Banegårdspladsen, bliver vi nødt til enten at omplacere eller at afskedige. Det er gode, loyale medarbejdere, men desværre har vi rundt om i landet ikke mange stillinger, vi kan tilbyde dem,« siger Jørgen Fischer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];