Annonce
Aarhus

Poul Guldborg fik p-bøde for at parkere ved buskads: Det er i virkeligheden et fortov, mener kommunen

- Jeg kunne altså ikke se, at jeg holdt på et fortov. Den dag, jeg fik p-afgiften, holdt jeg lige her - men med hjulene på den anden side af rækken af chaussésten, siger Poul Guldborg.  Han tilføjer, at han har set en lang række bilister få p-afgifter samme sted. Foto: Ole Christensen
- Jeg betaler ikke. I sidste ende må retten afgøre, hvem der har ret, siger borger, som fik p-afgift på Skovridervej.

AARHUS: Engang var Poul Guldborg fra Skødstrup studievært på forbrugerprogrammet Rene Ord for Pengene, hvor han ”grillede” forskellige producenters tvivlsomme produkter og serviceydelser i den bedste sendetid.

Nu er han selv kommet på grillen - i en parkeringssag.

I rollen som grillmester finder vi Aarhus Kommune.

- Vi borgere har et problem, hvis love og regler bliver så mærkelige og ulogiske, at ingen kan se fornuften i at rette sig efter dem, mener Poul Guldborg.

Fredag 8. maj parkerede han sin Ford Mondeo på den stille vej Skovridervejen tæt på Forstbotanisk Have og Marselisborg Slot.

Han bemærkede, at der var parkering forbudt i den ene side af vejen. Derfor parkerede han i den anden side. For ikke at genere andre bilister, holdt han godt ind til siden med det ene hjulpar tæt på et brombærkrat.

Da han et stykke tid senere kom tilbage til bilen, sad der en gul seddel på den ene vinduesvisker.

- Jamen, det kan da ikke...passe!

Annonce

Brombærkrat - ikke fortov!

Jo, han havde fået en p-afgift for at have overtrådt bestemmelsen om, at "standsning eller parkering må ikke ske på cykelsti, gangsti eller fortov", viste det sig.

Så blev Poul Guldborg godt gal i skralden.

- Altså, der gror jo brombærkrat helt ud til Skovridervej flere steder på strækningen. Så kan ingen ved deres fulde fem vel påstå, at der er tale om en cykelsti, gangsti eller fortov. Man kan jo hverken cykle eller gå på "stien", mener Poul Guldborg.

- Brombærkrattet fylder så meget, at man hverken kan passere på "fortovet" med rollator, klapvogn eller barnevogn. Og gående må i givet fald hoppe over vegetationen, siger Poul Guldborg.

Han har fundet ud af, at det areal, der støder op til vejen, hvor hans bil holdt parkeret, er et kommunalt areal.

Er det her virkelig et fortov? Ja, mener kommunen. Det betyder, at man får en p-afgift, hvis dækkene overskrider rækken af chaussésten. Billedet er taget samme dag, som Poul Guldborg fik en p-afgift på stedet. Foto: Poul Guldborg

- Hvis der virkelig er tale om en sti, så skal den som sådan også vedligeholdes efter kommunens egne forskrifter. Og det er kommunen, der skal gøre det, mener Poul Guldborg.

- Jeg ville aldrig parkere på en sti eller et fortov, for jeg kender godt p-reglerne. Men hvad skal man gøre, når ingen kan se, at "fortovet" er et fortov?

Annonce

Klage afvist

Poul Guldborg sendte en klage til kommunen. Det kom der ikke noget ud af.

"Du har fået en afgift for at parkere på fortov/gangareal på Skovridervej i Aarhus Kommune, hvilket er i strid med færdselslovens § 28, stk. 3. Området omkring Skovridervej er et rekreativt område, hvor det er tilladt at parkere i den ene side af vejen og p-forbud på den anden side. Gangareal/fortov er tydeligt adskilt fra vejen med bro-/chaussésten", står der i kommunens svar.


Jeg ville aldrig parkere på en sti eller et fortov, for jeg kender godt p-reglerne. Men hvad skal man gøre, når ingen kan se, at "fortovet" er et fortov?

Poul Guldborg


Nu har Poul Guldborg skrevet tilbage. Han fastholder, at et fortov er beregnet til at gå på. Og hvis man ikke kan gå på stedet, er det hverken et fortov eller en sti.

Annonce

- Tydelig adskillelse

- Det her handler ikke om økonomi. Det er ikke derfor, at jeg nægter at betale afgiften. Nej, det handler om, at jeg føler mig uretfærdigt behandlet, og den følelse er ikke til at bære rundt på. Så må kommunen sætte fogeden på mig. Jeg betaler ikke, siger Poul Guldborg.

Hos Aarhus Kommune mener Kim Gulvad Svendsen, driftschef hos Teknik og Miljø, at der ikke er noget at komme efter.

- Der er jo en tydelig adskillelse med chaussésten/brosten mellem vejen og det sted, man vil have de gående til at gå, siger han.

- Men man kan jo ikke til at gå på "fortovet". Det er sine steder fuldstændig dækket af brombærranker.

- Jamen, man kan ikke bare droppe de regler, der gælder for parkering, fordi der har været en dårlig vedligeholdelse et sted. Det bliver jo ikke af den grund pludselig tilladt at holde der, mener Kim Gulvad Svendsen. Han fortsætter:

- Jeg synes, argumentet er mærkeligt. Det nytter jo ikke bare at sige: Man kan ikke gå der, så må man godt holde der!

Poul Guldborg har ingen forståelse for driftschefens synspunkter.

- Jeg tror ikke, at ret mange kan se, at der er et fortov i tilknytning til Skovridervej, siger han.

- Jeg ved som sagt, at rigtig mange bilister har fået en p-afgift på stedet. Nu tager jeg kampen op, siger Poul Guldborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce