Annonce
Navne

Poul Martin Bonde er ny formand for Spot Festival

Smukfest-formand Poul Martin Bonde bliver nu også formand for bestyrelsen i Spot festival. Foto: Axel Schütt
Talsmand og formand for Smukfest bliver nu også formand for Spot Festival. Her afløser han den tidligere Smukfest-formand, Claus Visbye.

Spot festivalen har valgt Poul Martin Bonde som ny formand for bestyrelsen.

Han overtager efter Claus Visbye, tidligere formand for Smukfest, nu direktør for Horsens & Friends, der har siddet på posten siden august 2018.

Poul Martin Bonde har bred erfaring indenfor den rytmiske musik og virker til daglig som formand og talsmand for Smukfest.

- Jeg har fulgt Spot siden starten og været på stort set alle udgaver gennem årene – og festivalens arbejde for både at bringe ny musik frem til et større publikum, og at præsentere dansk og nordisk musik for potentielle internationale aftagere, er for mig at se vigtigere end nogensinde. Spots gode resultater på begge områder er velkendte, og jeg ser frem til at være med til at styrke både festivalen og organisationen yderligere, så man er godt gearet til den evigt omskiftelige fremtid i musikbranchen, udtaler Bonde i en pressemeddelelse.

Spots bestyrelse består af: Formand Poul Martin Bonde, næstformand Anja Pil Christoffersen (advokat og musiker), Anna Lidell (formand for DJBFA og musiker), Søren Krogh Thompson (general manager hos Playground Music Denmark) og Marianne Troelsgaard Jensen (administrerende leder af Maltfabrikken).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce