Annonce
AGF

Poulsen har fundet melodien i AGF: - Han er en forstærkning af vores hold på mange områder

Nicolai Poulsen har spillet fuld tid for AGF i denne sæson - i øvrigt med to gule kort til følge. Arkivfoto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Nicolai Poulsen har lynhurtigt fået en vigtig rolle i AGF som balancespiller på midtbanen. Cheftræneren er imponeret af den nye spiller, mens hovedpersonen selv mener, det har været nemt at falde til i en trup med et højt teknisk niveau.

FODBOLD: Som den nye dreng i klassen er det nemt at ende som et naturligt mobbeoffer.

Det måtte Nicolai Poulsen erkende ved mandagens AGF-træning, da den tidligere Randers FC-spiller måtte lægge øre til en hånende latter fra holdkammeraterne, da bolden i en træningsøvelse forsvandt igennem benene på ham. Det gjorde ikke 'tunnelen' mindre pinlig, at det var cheftræner David Nielsen, der sendte bolden af sted.

- Bestil nu det net, han kan spænde ud imellem benene, foreslog en holdkammerat muntert.

Poulsen grinede bare. Hvad andet er der at gøre?

Og det hele blev vist lidt lettere for ham, da fokus flyttede sig til henholdsvis Bror Blume og Alexander Munksgaard (sidstnævnte stadig med mén fra FCK-kampen) som cheftræneren også formåede at sende bolden igennem benene på.

Professionel fodbold er ikke for de sarte.

Og måske er det netop derfor, at Nicolai Poulsen fra dag ét har formået at blive en bærende spiller for AGF.

Af de seks nye spillere, AGF har hentet denne sommer, er Poulsen den eneste, der har fået spilletid fra start - endda i begge Superligakampe. Og det imponerer cheftræner David Nielsen at Poulsen ikke har skulle bruge mere tilvænning end det har været tilfældet.

Han har fra første fløjt fungeret som ét af omdrejningspunkterne på AGF-midtbanen ved siden af Mustafa Amini.

- Vi hører tit om spillere, der snakker om, at de ikke er spillet ind. Så det er stærkt, at Nicolai går ind fra første dag på den måde, han har gjort.

- Til alle træninger, i alle testkampe og i de to Superligakampe, vi nu har spillet, har han vist, at han er en stærk spiller og en forstærkning af vores hold på mange områder, mener David Nielsen.

I de første kampe har cheftræneren set eksempler på begge sider af Nicolai Poulsens spil. Dels med en advarsel i hver kamp og dels med en glimrende frispilning af Jon Dagur Thorsteinsson i Parken.

- Han har en god balance mellem at være dygtig til at spille og at være stærk til at rydde op på midtbanen og stoppe omstillinger. Han har ikke fået nok kredit tidligere i sin karriere for at være en dygtig boldspiller. Men det har han i kampene for os vist, at han er. Det har været tydeligt, hvad han har gjort for vores hold med bolden.

Har han fået en større rolle på holdet tidligere end forventet med salget af Jens Stage?

- Det ved man jo ikke. Nu har vi snakket nok om Stage-salget. Han er her ikke længere. Vi bruger tiden på dem, der er her. Og Nicolai har vist, at han er god nok til at spille for AGF.

Annonce

Nicolai Poulsen

  • Født: 15. august 1993 i Helsted
  • Højde og vægt: 180 cm og 79 kg
  • Position: Central midtbane
  • Kontrakt: Med AGF indtil sommeren 2024
  • Karriere: -2003 Helsted Fremad IF, 2003-13 Randers Freja (ungdom), 2013-19 Randers FC, 2017 Sarpsborg 08 (Norge, leje)
  • Landskampe: 6 (U21 for Danmark)

Højt teknisk niveau

Hovedpersonen selv er meget tilfreds med hvor uproblematisk, det er gået med at skifte motorrummet hos Randers FC ud med AGFs ditto.

- Det har været nemt, når der er så mange i truppen, der har den samme spilforståelse som en selv. Det tekniske niveau er rigtig højt her, så det har faktisk været nemt at falde ind.

- Jeg har en fordel af, at jeg var her fra første træningsdag. Og det har gjort det nemmere for mig, at jeg kunne vise mig frem fra dag ét. Mange af de nye, der er kommet senere end mig, har lige skulle falde til - og det tror jeg også, har haft betydning.

- Jeg havde selvfølgelig i sinde at komme herned og spille fra start og blive en af lederne. Men det er blevet nemmere for mig efter at Stage røg. Nu er der en mindre at konkurrere med for mig, siger Nicolai Poulsen.

Han savner dog flere point.

- Spillet har været okay for mit eget vedkommende, men det er klart, at når man ikke vinder fodboldkampe, så er der selvfølgelig ting, man kan forbedre. Det er lige meget hvor godt, man synes, man har spillet. Men overordnet set har jeg været godt tilfreds med mit eget spil og jeg føler mig godt tilpas på min position, siger Nicolai Poulsen, der forventer, at pointene snart kommer i større mængder.

- I mange perioder af begge kampe har vi spillet god fodbold og er kommet frem til mange muligheder. Men vi har manglet de sidste marginaler før det har tippet til vores side.

Nicolai Poulsen og AGF møder FC Midtjylland i sæsonens første hjemmekamp på søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce