x
Annonce
AGF

Poulsens første dag i AGF: - De vil spørge til det der med Amini

Nicolai Poulsen trænede mandag med sine nye holdkammerater i AGF for første gang. Foto: Flemming Krogh
David Nielsen forventer på ingen måde at skulle agere mæglende pædagog i forholdet mellem Mustafa Amini og AGFs nye mand, Nicolai Poulsen, der havde første arbejdsdag på Fredensvang mandag.

FODBOLD: Du skal besidde en form for masochisme for at elske at begynde på et nyt arbejde.

Nye ansigter over alt, nye måder at gøre tingene på. Og forestil dig så, at du engang har været godt oppe at toppes med én fra dit nye arbejde – og alle andre ved det.

Ja, det var givetvis mest af alt en dag, der bare skulle overstås for Nicolai Poulsen, der mandag havde første træningsdag i AGF.

Læg i øvrigt oveni hatten, at han som tidligere Randers FC-spiller flere gange har udtalt sig om, hvor meget han elsker at slå AGF.

Velkommen på Fredensvang.

I sådan en situation må det være rart at have en cheftræner som David Nielsen, der har en Ph.d. i at bryde isen.

Bedst som hele den lokale verdenspresse havde omringet 25-årige Nicolai Poulsen efter træning mandag, råbte cheftræneren oppe fra trappen:

- De kommer til at spørge meget til det der med, om dig og Amini kommer op at slås.

Nicolai Poulsen grinte:

- Ja, det tænkte jeg nok.

Og vi kan jo lige så godt tage den med det samme, så. Hvordan har Nicolai Poulsen det med at skulle spille på hold med Mustafa Amini, som han for tre år siden udtalte sig om i hårde vendinger. Blandt andet sagde han, at han havde meget svært ved at tilgive australieren for at smadre Randers-spillerens kæbe, så Poulsen gik glip af OL-slutrunden for Danmark.

- Jeg var en bitter mand efterfølgende, og det er jo også derfor, det er interessant nu. Det var ikke så meget dét, der skete, det var mere tidspunktet det skete på.

- Men der er ikke mere i det fra min side, livet går videre. Jeg har ikke tænkt over det i mange år, sagde Nicolai Poulsen mandag.

Du ville gerne have haft en undskyldning fra ham dengang, har du fået den?

- Jeg kan ikke engang huske det, det er så længe siden. Men det skal også lige siges, at Musti (Mustafa Amini, red.) og jeg faktisk fungerede godt sammen, da vi spillede sammen i Randers, så hvis vi kan få det til at fungere i AGF, så ser det spændende ud.

Lige netop Mustafa Amini var – måske belejligt nok – ikke mødt op på første træningsdag efter sommerferien, da han har været med det australske landshold og er bevilliget nogle dages ferie.

Men uanset forventer cheftræner David Nielsen ikke, at han skal være kampleder mellem de to midtbanekrigere.

- Det bliver overhovedet ikke et problem. Det er ikke noget, vi bruger særligt meget tid på. Jeg kan godt se, at det er en lidt sexet Se og Hør-historie, men jeg tror altså ikke, at der kommer til at blive noget imellem dem – og hvis der gør, skal vi nok få løst det.

- Når man spiller på hvert sit hold, kommer man ofte op at skændes inde på banen. Men det er ofte sådan, at dem man skændes lidt med, de bliver hurtigt ens gode kampfæller når man kommer på hold sammen. Sådan er fodbold, slog David Nielsen fast.

Annonce

Nicolai Poulsen

  • Født: 15. august 1993 i Helsted
  • Højde og vægt: 176 cm og 80 kg
  • Position: Central midtbane
  • Kontrakt: Med AGF indtil sommeren 2024
  • Karriere: -2003 Helsted Fremad IF, 2003-13 Randers Freja (ungdom), 2013-19 Randers FC, 2017 Sarpsborg 08 (Norge, leje)
  • Landskampe: 6 (U21 for Danmark)

Poulsen-Stage-Amini

Og noget tyder på, at netop Mustafa Amini og Nicolai Poulsen meget vel kan komme til at udgøre en tremandsmidtbane for AGF sammen med Jens Stage.

Sportschef Peter Christiansen udtalte mandag, at han ikke ønsker at sælge nogle af de to ombejlede AGFere, og David Nielsen ser fordele i, at Jens Stage med fordel kan rykkes længere frem på banen med Poulsens ankomst.

- Nicolai kan spille en af de centrale pladser. Jens Stage har gjort det godt på sekserpladsen, men jeg har savnet lidt, at vi kan slippe ham mere fri fordi han har så stor en motor. Og hvis vi ender op med at spille med begge to samtidig, slipper Stage for at være så låst og kan dermed bruge endnu flere af sine kræfter, sagde David Nielsen.

Hadske beskeder

Og så er vi nået dertil, hvor interviewet drejede ind på det andet ømtålelige emne for Nicolai Poulsens første arbejdsdag.

Hans skifte fra ærkerivalen Randers til AGF.

Han indrømmer, at han har måtte høre for at skifte den lyseblå trøje ud med den hvide. Ja, han bliver ligefrem stoppet på gaden i Randers og udbedes en forklaring.

- Jeg er blevet konfronteret med folks meninger og jeg har da også modtaget nogle mindre sjove beskeder. Men jeg vidste allerede, da jeg tog valget, at den form for hadske beskeder ville komme. Jeg var forberedt på det, så det har ikke været noget problem, sagde Nicolai Poulsen.

I det samme gik David Nielsen forbi – nu nede fra trappen – og konstaterede tørt:

- Så skulle i se min indbakke ...

Det er åbenbart ikke alt, der bliver bedre med tiden. Men det er Nicolai Poulsen nu sikker på, at hans ophold i AGF gør:

- Jeg har glædet mig til skiftet, siden jeg skrev under. Jeg kan allerede mærke, at det er et kæmpe skridt i forhold til alt det, der er omkring klubben. For eksempel jer medier og opmærksomheden på klubben. Og det er også en af grundene til, at jeg valgte AGF. Jeg havde behov for at tage et nyt skridt i min karriere.

Er det også et skridt op sportsligt?

- Ja, det tænker jeg. Randers har ligget bedre end AGF de seneste mange år, det er jo facts. Men jeg synes, AGF har bedre forudsætninger og større ambitioner end Randers. På den måde er det et skridt op for mig. Jeg glæder mig til at hjælpe AGF op i top-seks hvor klubben hører til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce