Annonce
AGF

Poulsens første dag i AGF: - De vil spørge til det der med Amini

Nicolai Poulsen trænede mandag med sine nye holdkammerater i AGF for første gang. Foto: Flemming Krogh
David Nielsen forventer på ingen måde at skulle agere mæglende pædagog i forholdet mellem Mustafa Amini og AGFs nye mand, Nicolai Poulsen, der havde første arbejdsdag på Fredensvang mandag.
Annonce

FODBOLD: Du skal besidde en form for masochisme for at elske at begynde på et nyt arbejde.

Nye ansigter over alt, nye måder at gøre tingene på. Og forestil dig så, at du engang har været godt oppe at toppes med én fra dit nye arbejde – og alle andre ved det.

Ja, det var givetvis mest af alt en dag, der bare skulle overstås for Nicolai Poulsen, der mandag havde første træningsdag i AGF.

Læg i øvrigt oveni hatten, at han som tidligere Randers FC-spiller flere gange har udtalt sig om, hvor meget han elsker at slå AGF.

Velkommen på Fredensvang.

I sådan en situation må det være rart at have en cheftræner som David Nielsen, der har en Ph.d. i at bryde isen.

Bedst som hele den lokale verdenspresse havde omringet 25-årige Nicolai Poulsen efter træning mandag, råbte cheftræneren oppe fra trappen:

- De kommer til at spørge meget til det der med, om dig og Amini kommer op at slås.

Nicolai Poulsen grinte:

- Ja, det tænkte jeg nok.

Og vi kan jo lige så godt tage den med det samme, så. Hvordan har Nicolai Poulsen det med at skulle spille på hold med Mustafa Amini, som han for tre år siden udtalte sig om i hårde vendinger. Blandt andet sagde han, at han havde meget svært ved at tilgive australieren for at smadre Randers-spillerens kæbe, så Poulsen gik glip af OL-slutrunden for Danmark.

- Jeg var en bitter mand efterfølgende, og det er jo også derfor, det er interessant nu. Det var ikke så meget dét, der skete, det var mere tidspunktet det skete på.

- Men der er ikke mere i det fra min side, livet går videre. Jeg har ikke tænkt over det i mange år, sagde Nicolai Poulsen mandag.

Du ville gerne have haft en undskyldning fra ham dengang, har du fået den?

- Jeg kan ikke engang huske det, det er så længe siden. Men det skal også lige siges, at Musti (Mustafa Amini, red.) og jeg faktisk fungerede godt sammen, da vi spillede sammen i Randers, så hvis vi kan få det til at fungere i AGF, så ser det spændende ud.

Lige netop Mustafa Amini var – måske belejligt nok – ikke mødt op på første træningsdag efter sommerferien, da han har været med det australske landshold og er bevilliget nogle dages ferie.

Men uanset forventer cheftræner David Nielsen ikke, at han skal være kampleder mellem de to midtbanekrigere.

- Det bliver overhovedet ikke et problem. Det er ikke noget, vi bruger særligt meget tid på. Jeg kan godt se, at det er en lidt sexet Se og Hør-historie, men jeg tror altså ikke, at der kommer til at blive noget imellem dem – og hvis der gør, skal vi nok få løst det.

- Når man spiller på hvert sit hold, kommer man ofte op at skændes inde på banen. Men det er ofte sådan, at dem man skændes lidt med, de bliver hurtigt ens gode kampfæller når man kommer på hold sammen. Sådan er fodbold, slog David Nielsen fast.

Nicolai Poulsen

  • Født: 15. august 1993 i Helsted
  • Højde og vægt: 176 cm og 80 kg
  • Position: Central midtbane
  • Kontrakt: Med AGF indtil sommeren 2024
  • Karriere: -2003 Helsted Fremad IF, 2003-13 Randers Freja (ungdom), 2013-19 Randers FC, 2017 Sarpsborg 08 (Norge, leje)
  • Landskampe: 6 (U21 for Danmark)
Annonce

Poulsen-Stage-Amini

Og noget tyder på, at netop Mustafa Amini og Nicolai Poulsen meget vel kan komme til at udgøre en tremandsmidtbane for AGF sammen med Jens Stage.

Sportschef Peter Christiansen udtalte mandag, at han ikke ønsker at sælge nogle af de to ombejlede AGFere, og David Nielsen ser fordele i, at Jens Stage med fordel kan rykkes længere frem på banen med Poulsens ankomst.

- Nicolai kan spille en af de centrale pladser. Jens Stage har gjort det godt på sekserpladsen, men jeg har savnet lidt, at vi kan slippe ham mere fri fordi han har så stor en motor. Og hvis vi ender op med at spille med begge to samtidig, slipper Stage for at være så låst og kan dermed bruge endnu flere af sine kræfter, sagde David Nielsen.

Annonce

Hadske beskeder

Og så er vi nået dertil, hvor interviewet drejede ind på det andet ømtålelige emne for Nicolai Poulsens første arbejdsdag.

Hans skifte fra ærkerivalen Randers til AGF.

Han indrømmer, at han har måtte høre for at skifte den lyseblå trøje ud med den hvide. Ja, han bliver ligefrem stoppet på gaden i Randers og udbedes en forklaring.

- Jeg er blevet konfronteret med folks meninger og jeg har da også modtaget nogle mindre sjove beskeder. Men jeg vidste allerede, da jeg tog valget, at den form for hadske beskeder ville komme. Jeg var forberedt på det, så det har ikke været noget problem, sagde Nicolai Poulsen.

I det samme gik David Nielsen forbi – nu nede fra trappen – og konstaterede tørt:

- Så skulle i se min indbakke ...

Det er åbenbart ikke alt, der bliver bedre med tiden. Men det er Nicolai Poulsen nu sikker på, at hans ophold i AGF gør:

- Jeg har glædet mig til skiftet, siden jeg skrev under. Jeg kan allerede mærke, at det er et kæmpe skridt i forhold til alt det, der er omkring klubben. For eksempel jer medier og opmærksomheden på klubben. Og det er også en af grundene til, at jeg valgte AGF. Jeg havde behov for at tage et nyt skridt i min karriere.

Er det også et skridt op sportsligt?

- Ja, det tænker jeg. Randers har ligget bedre end AGF de seneste mange år, det er jo facts. Men jeg synes, AGF har bedre forudsætninger og større ambitioner end Randers. På den måde er det et skridt op for mig. Jeg glæder mig til at hjælpe AGF op i top-seks hvor klubben hører til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce