x
Annonce
Udland

Præsident i Lombardiet går i karantæne midt i virusudbrud

Reuters Tv/Reuters
En nær kollega til præsidenten i den italienske region Lombardiet er testet positiv for coronavirus.

Præsidenten i den virusplagede italienske region Lombardiet, Attilio Fontana, går i selvvalgt karantæne i 14 dage.

Annonce

Det oplyser han, efter at en af hans nære kolleger er blevet bekræftet smittet med coronavirus.

- Det er en person, som jeg arbejder sammen med konstant, siger Attilo Fontana.

Præsidenten er ikke selv blevet testet positiv for virusset, og det er de øvrige af hans kolleger, der er blevet testet, heller ikke, oplyser præsidenten.

Fontana oplyser, at han vil følge de italienske sundhedsmyndigheders retningslinjer og leve i isolation i to uger.

Lombardiet er en af de norditalienske regioner, som er hårdest ramt af virusudbruddet i Italien.

I Lombardiet er ti byer blevet lukket ned i et forsøg på at bekæmpe det hidtil største udbrud af coronavirus i Europa.

Derudover er en by i naboregionen Veneto blevet lukket ned. Omkring 50.000 menneskers liv er blevet sat på pause i forbindelse med karantænen.

I alt 453 personer er blevet bekræftet smittet med virusset i Italien, mens virusset har kostet 12 personer livet i landet siden sidste fredag.

I Frankrig blev det første dødsfald som følge af coronavirusset bekræftet onsdag, mens nye smittetilfælde er blevet bekræftet i lande som Tyskland, Grækenland, Kroatien, Østrig og Schweiz.

Onsdag blev også det første smittetilfælde bekræftet i Sydamerika, hvor en person, der for nylig har besøgt Lombardiet i Italien, er blevet bekræftet smittet i Brasilien.

Virusset har sit epicenter i den kinesiske Hubei-provins, hvorfra det har spredt sig til over 40 andre lande over hele verden.

På globalt plan er over 81.000 bekræftet smittet, hvoraf omkring 30.000 efterfølgende er konstateret helbredt.

Virusset har på verdensplan kostet over 2700 mennesker livet.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce